PROVA

Subaru Forester 2.0d: potència i tecnologia

El SUV mitjà de Subaru es manté fidel a la filosofia innovadora de la marca japonesa

22.10.2016 | 07:33
Subaru Forester 2.0d: potència i tecnologia

El Forester és, sens dubte, un dels models de més èxit per a Subaru en el mercat espanyol. Un vehicle que incorporava l´any passat algunes novetats. Cal destacar, en aquest sentit, la profunda revisió de la seva gamma de motors per adaptar-la a la normativa Euro 6, que no només ha millorat el seu nivell de consums i emissions, sinó també el seu lliurament de parell. Enguany, el Forester es beneficia novament d'una important sèrie de millores centrades tant en el disseny exterior i interior, com en el confort i el comportament dinàmic del vehicle.

La qualitat de la conducció i el comportament dinàmic del Forester han estat revisats amb l'adopció de millores en la posada a punt del seu esquema de suspensió, tant davantera com posterior, amb la finalitat d'oferir un compromís més gran entre dinamisme i confort. La direcció assistida ha millorat el seu tacte i ara és més ràpida: ha passat de 3,1 a 2,8 voltes de volant. També s'empren nous materials insonoritzants i vidres més gruixuts en les portes per augmentar el confort i reduir el soroll de rodament.

Els canvis en el disseny exterior en la part davantera se centren en la nova graella hexagonal i els para-xocs davanters redissenyats, i es diferencia l'acabat Executive Plus amb un para-xocs esportiu específic.

Les òptiques davanteres s´han renovat amb el reconegut disseny en forma d'ull de falcó emprat en els últims models presentats per Subaru. El far és ara de tipus projector i utilitza tecnologia LED, tant per a la nova llum diürna en forma de C invertida, com per a la d'encreuament en les versions Sport Plus, Executive i Executive Plus, que incorporen com a novetat també la funció SRH (Steering Responsive Headlights). Aquest sistema dirigeix el feix de llum adaptant-lo al gir del cotxe per millorar la visibilitat en els revolts.

Les òptiques posteriors també són noves i, a més d'un disseny actualitzat que replica la C invertida de les davanteres, utilitzen tecnologia LED en les bombetes de frenada i antiboira. El nou Forester incorpora també noves llantes de 17´´ per a totes les versions i de 18´´ per a l'acabat Executive Plus, totes dues amb logos de marca redissenyats.

Una de les peces clau del Forester, i de la resta de la gamma Subaru, és el seu motor dièsel 2.0 Boxer. Es tracta d'una unitat que, combinada amb el canvi automàtic Lineartronic, es presenta com una més que idònia alternativa per fer rodar aquest SUV amb una destacada soltesa. El Forester també es reforça amb el sistema Xmode, que actua sobre la tracció, el canvi, el motor i els frens per assegurar la millor adherència, i inclou assistent d'ascens i descens de pendents.

A l'interior, es mantenen els materials utilitzats en les versions anteriors de la marca i els ajustos amb la qualitat, durabilitat i funcionalitat que sempre han caracteritzat el SUV mitjà de Subaru. A més, el nou tot camí japonès es posa al dia amb diverses actualitzacions, entre les quals destaquen un quadre d'instruments amb pantalla TFT LCD, un nou material emprat en els seients de tela que ofereix més contrast de color entre el centre i el lateral, i nous seients de cuir opcionals que afegeixen la funció memòria en el seient del conductor.

Destaca, també, el nou volant multifunció, de més qualitat i grandària, així com la qualitat dels materials aplicats en els nous agafadors i panells de portes, suports de la consola central i nous llums de cortesia en els para-sols.

El reeixit SUV de Subaru, disponible en el mercat a partir de 29.900 euros, destaca, sobretot, pels seus 148 CV, que són potència pura. Gràcies a aquest motor de quatre cilindres, el Forester és capaç d´assolir gairebé els 190 km/h de velocitat punta i d´arribar als 100 km/h en menys de 10 segons (9,9).

Si adquiriu aquest SUV de Subaru i voleu fer-hi un viatge amb tota la família, agraireu els 505 litres de capacitat del seu portamaletes, que es pot ampliar si s´abaten els seients del darrere. El Forester us oferirà tot això per un consum de només 6,1 litres per cada 100 km.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema