Amb el nou Ka+, Ford reforça la seva gamma d´utilitaris compactes amb una interessant alternativa situada a mig camí entre l´anterior Ka i el Fiesta.

Un model amb el qual la marca del logotip ovalat deixa el segment Sub B, en el qual tenia presència fins ara el Ka original -que ja ha deixat de produir-, per consolidar la seva presència en el mercat dels utilitaris compactes a Espanya, en el qual passa a tenir una doble oferta, composta per aquest Ka+ i el Fiesta.

Dues visions totalment diferents, tenint en compte el caràcter més low cost del primer, i el posicionament superior del segon. Per aquesta raó, han recorregut a una configuració de carrosseria de cinc portes basada en la plataforma global de cotxes petits de la marca nord-americana, que ofereix un generós espai per a cinc persones i una longitud total de menys de quatre metres (3,93 m).

Unes dimensions lleugerament més ajustades que les del Fiesta, encara que 29 mil·límetres superiors en altura, la qual cosa ajuda a obtenir un interior optimitzat que ofereix un espai superior frontal i un espai posterior per a cames capdavanter en el seu segment.

Així mateix, disposa d´un portaequipatge de 270 litres, recolzat per la practicitat d´incloure seients posteriors plegables 60/40, i 21 espais d´emmagatzematge per a objectes petits repartits per tot l´habitacle. En aquesta mateixa línia de modularitat interior, cal destacar el MyFord Dock opcional, una safata situada al centre del panell d´instruments que permet als ocupants col·locar-hi dispositius mòbils.

A la part inferior del quadre de comandament, enfront de la palanca del canvi, disposa de dues connexions tipus jack i USB per carregar smartphones, tauletes o altres aparells similars.

Eficiència en gasolina

La gamma Ka+ recorre a un nou i eficient motor de gasolina Duratec d´1.2 litres, disponible en versions 70 i 85 CV, el qual deriva de la mateixa família que el motor 1.25 litres del Fiesta. En tots dos casos, es recorre a un canvi manual de cinc velocitats de sèrie. Tots dos propulsors tenen unes emissions de CO2 de 114 g/km, i un consum de combustible combinat de 5.0 litres per cada 100 km.

El catàleg inicial del Ka+ s´estructura entorn de dos nivells d´acabat denominats Essential i Ultimate per als models de 70 i 85 CV, respectivament. Ford anuncia un nivell d´equipament complet des del model més bàsic, amb elements de sèrie com ara retrovisors elèctrics, tancament central remot, sistema de seguretat amb sis coixins de seguretat, control electrònic d´estabilitat amb arrencada en pendent, limitador de velocitat i Ford Easy Fuel.

En el cas de la versió Ultimate, s´afegeix a la dotació de sèrie l´aire condicionat manual i el sistema de comunicacions i entreteniment activat per veu Ford SYNC amb AppLink i Ford MyKey, que permet als usuaris establir una velocitat màxima i el volum de l´equip d´àudio, així com comprovar que no s´han desactivat els dispositius de seguretat. A part de tot això, Ford ofereix unes interessants possibilitats per completar la dotació inicial a través d´econòmics paquets d´equipament.