Quan una cosa funciona, moltes vegades el més assenyat és no canviar-la o, si es modifica, fer-ho el just i necessari. Aquesta és la política que ha seguit Opel a l'hora de renovar el SUV Mokka, que manté l'essència que l´ha portat a l'èxit, però millorada en multitud d'aspectes. La X que s'adhereix al seu nom promet una nova experiència al volant gràcies a notables optimitzacions mecàniques i tecnològiques, i va acompanyada d'un aspecte exterior, i sobretot interior, més atractiu.

Un dels principals avanços pertany a l'apartat mecànic, amb l'arribada d'un nou motor gasolina 1.4 turbo de 152 cv a la seva oferta, per la qual cosa la gamma queda composta per aquest i el dièsel 1.6 CDTI de 136 cv, ja disponible en l'anterior generació. A aquests s'hi afegeix el propulsor 1.4 turbo de 140 cv que pot funcionar amb gasolina o amb GLP.

Aquest últim i el dièsel poden disposar opcionalment del sistema adaptatiu de tracció a les quatre rodes amb nou canvi automàtic de sis velocitats. Aquesta combinació és de sèrie en el motor gasolina de 152 cv, per la qual cosa tots els altres poden sol·licitar-se amb tracció davantera i canvi manual de sis velocitats, per aprofitar l'accessible preu de venda del Mokka X. El nou tot camí alemany pot adquirir-se des d'aproximadament 19.000 euros en la seva versió 1.4 Selective de 140 cv 4x2, fins a una mica més de 25.000 euros del model Excellence 1.4 de 152 cv 4x4 automàtic.

Un cotxe intel·ligent

Tant o més important que l'optimització mecànica és la tecnològica, que converteix el Mokka X en un dels cotxes millor connectats i més segurs del seu segment. Igual que el nou Astra, està disponible amb tots els serveis d´Opel OnStar, i disposa de connexió Wi-Fi 4G. A més, dues versions de la nova generació del sistema multimèdia IntelliLink debuten en la gamma SUV d´Opel amb aquest model. IntelliLink porta el món dels smartphones a l'automòbil a través de la projecció dels telèfons compatibles amb Apple CarPlay i Android Acte.

Pel que fa a l'apartat de la seguretat, una de les principals innovacions es troba en el sistema d'il·luminació LED AFL. Aquesta tecnologia és capaç d'adaptar automàticament els patrons d'il·luminació dels fars davanters a la situació de conducció, per oferir el millor rendiment lumínic sense enlluernar els altres cotxes.