Sens dubte, Dacia és l’exemple més clar de com pot triomfar el concepte de low cost, tant de moda. La visió de la mobilitat d’aquesta companyia, que pertany al grup Renault, ha aconseguit consolidar el seu catàleg de models, cada vegada més ampli, gràcies a una línia de productes clara, senzilla i cada vegada més avançada a tots els nivells, sempre acompanyada d’uns preus d’allò més ajustats.

Ara, Dacia ha fet un nou pas endavant en el seu programa de desenvolupament amb la incorporació d’un ampli ventall de millores en la pràctica totalitat de la seva gamma. Una posada al dia que ha afectat tant la seva imatge com el seu equipament i l’ergonomia interior, alhora que ha incorporat novetats en la seva oferta de motors i caixes de canvi.

Imatge de marca

En l’apartat estètic, els Dacia de nova generació mostren una notable llista de novetats. En el cas dels Sandero, Sandero Stepway, Logan i Logan MCV, tots ells mostren una imatge lluminosa actualitzada, tant a la part davantera com a la posterior, ara amb un aspecte més dinàmic.

Al frontal, els llums diürns tenen un aspecte més estilitzat i passen a ser de LED, i les unitats principals d’il·luminació incorporen quatre blocs rectangulars que són peces clau de la nova identitat de Dacia. Aquesta fórmula de quatre quadrats lluminosos es repeteix al darrere. Així mateix, els para-xocs, amb la calandra amb reixeta d’entrada de línies cromades i els antiboira són de nova factura, amb una presència més compacta i atractiva.

En el cas del reeixit Sandero Stepway, se li han afegit altres detalls que reflecteixen de manera clara els codis d’estil del compacte SUV Duster. Entre ells, la combinació de tons negres del para-xocs amb els rectangles cromats a la calandra, una alçada més elevada respecte al terra, defenses del davant i del darrere de crom setinat, barres de sostre i, a la part del dar-rere, una cànula d’escapament cromada.

Qualitat percebuda més alta

En l’habitacle dels nous Dacia s’ha apostat per materials de més qualitat. Una terminació que mostra elements de crom setinat al tauler de control (airejadors, comptadors, frontal central, motllura central del volant), els agafadors de porta i la palanca de velocitats.

Així mateix, el volant de quatre radis integra el clàxon al centre i, en els nivells d’acabat superiors, hi llueix un revestiment exclusiu Soft Feel molt resistent i suau al tacte.

Els models del catàleg 2017 de Dacia arriben amb noves tapisseries, comptant la del Sandero Stepway amb una malla en 3D reforçada per repunts en relleu. En matèria d’ajudes a la conducció, ara està disponible, segons versions, la càmera de marxa enrere i l’ajuda a l’arrencada en costa.

Les principals novetats a nivell mecànic se centren en l’arribada del motor 1.0 gasolina de tres cilindres SCE 75. Amb una potència màxima de 75 cv, aquest propulsor permet estalviar prop del 10% en emissions de CO2 i en consum de carburant respecte al model que substitueix. Aquesta planta motriu s’uneix a les de gasolina, també, TCe 90, TCe90 GPL i TCe 90 S & S combinat amb la caixa de velocitats pilotada Easy-R; i en dièsel, dCi 75 i dCi 90, aquesta última disponible amb combinat amb el canvi manual o el pilotat Easy-R.

Cal destacar al seu torn l’arribada d’una nova combinació únicament disponible per a la gamma Duster. Es tracta del dCi de 110 cv i tracció davantera acoblat a la transmissió automàtica de doble embragatge i sis velocitats EDC. Tot un encert.