Súria acollirà la 6a edició de Les Comes 4x4 Festival, el cap de setmana de l’11 i 12 de març. Més de 1.000 vehicles participaran a la festa, alguns repetiran dissabte i diumenge i se n’hi esperen uns 900 cada dia, que és el límit marcat per l’organització per garantir la qualitat de l’esdeveniment. Unes xifres que situen el festival de les Comes com un dels més importants d’Europa de vehicles 4x4, en un espai idoni per viure l’aventura i l’espectacle enmig de la natura. A més dels participants, la jornada atrau cada any 10.000 assistents o més, els quals no només poden gaudir de motor sinó de nombroses activitas d’oci i d’aventura, per a petits i grans.

Les Comes ofereix als participants que hi accedeixen amb els seus vehicles SUV o tot terreny, 70 km de pistes classificades per colors en funció de la dificultat. Un paradís per als amants del 4x4, que podran posar a prova les seves habilitats i les dels seus vehicles. Es dóna l’oportunitat de practicar la conducció 4x4 en un entorn controlat i amb la màxima seguretat. A més, els participants disposen d’un mapa per saber en tot moment quin és el recorregut que millor s’adapta a les seves necessitats.

Les Comes 4x4 Festival és molt més que pistes 4x4, és l’únic lloc del món on es combina una trobada de vehicles tot terreny amb una exhibició de vehicles del Dakar, espectacles de 4x4 extrem com la Supertrack, circuits d’aventura, exposicions de vehicles clàssics, conferències, concerts, cursos, activitats infantils, tours en camió 4x4 i una àmplia fira comercial on es poden trobar desenes d’empreses que ofereixen productes de l’àmbit del motor, els viatges i l’aventura.

La zona Dakar, patrocinada per BFGoodrich, s’espera que sigui una activitat d’èxit, ja que es podrà veure en acció alguns dels vehicles del Dakar 2017 i els seus pilots fent una exhibició en un circuit de velocitat amb salts, derrapades i controls impossibles. A més, dissabte a la tarda es farà una conferència amb alguns protagonistes del Dakar de diferents edicions i es firmaran pòsters. Hi ha confirmada la presència de Gerard De Rooy, Isidre Esteve, Xavi Foj, Jordi Juvanteny, Cristina Gutiérrez, Pep Sabater i Joan Font per l’exhibició Dakar i s’hi afegiran Moi Torrallardona, Pep Vila i Rafa Tibau.

Un altre dels grans espectacles del cap de setmana serà la prova cronometrada Supertrack patrocinada per Pirelli. Aquesta prova reunirà alguns dels vehicles més extrems i espectaculars que es podran veure a les Comes durant el cap de setmana, en acció en un circuit extrem amb tota mena d’obstacles.

Per altra banda, els nens i nenes disposaran d’una zona infantil amb inflables, llits elàstics, jocs populars i un circuit de 4x4 elèctrics. Podran dirigir un cotxe RC-Crawler en un circuit a escala, i els més atrevits tindran l’oportunitat de baixar per una tirolina de 150 metres, escalar un rocòdrom, i passar per ponts tibetans.

Les Comes també posa a disposició dels assistents una àmplia zona de restauració i aparcament gratuït.

Tot i que ja s’ha arribat al límit de participants marcat per l’organització, el nombre de visitants sense vehicle 4x4 no està limitat i es poden fer inscripcions fins al mateix dia de l’esdeveniment a taquilles de les Comes, on s’espera que una gran quantitat d’aficionats al motor gaudeixin de la festa del 4x4 al Bages.

Els preus, les activitats i totes les novetats d’aquesta edició del certamen es poden consultar a la web oficial de l’esdeveniment, www.lescomes4x4festival.com.