Tallers Ballús, concessionari oficial Toyota al Bages i el Berguedà, compleix 40 anys. Aquestes quatre dècades han coincidit amb la venda del cotxe número 5.000, i la família Ballús ho ha volgut celebrar amb un acte especial. Es va fer el dijous 23 de febrer i va aplegar unes 200 persones a les instal·lacions de Toyota a Manresa. La família Ballús es va mostrar molt satisfeta de la trajectòria, de l´evolució i del salt que ha fet Tallers Ballús des que va néixer fins l´actualitat.

Trajectòria

Lluís Ballús i la seva dona, Pilar Roca, van obrir el 1976 un taller de barri al carrer de la Llum de Manresa. Amb els anys, el taller ha anat creixent i s´ha anat adaptant a les necessitats dels clients, per la qual cosa ha fet falta canviar d´emplaçament diverses vegades per ampliar el local i els serveis. Actualment, des de l´any 2008 estan ubicats al carrer Sallent, al polígon dels Dolors, en un local de 4.000 metres quadrats, amb 18 treballadors formats i preparats per als serveis que presten: venda de vehicles nous, seminous, taller mecànic i planxa i pintura.

El Lluís i la Pilar continuen al peu del canó de Tallers Ballús però des de fa uns anys s´hi ha implicat de ple la segona generació, els seus fills Jordi i Roger. I la filosofia la tenen clara: «per a nosaltres és molt important una atenció i un tracte personalitzats als clients, oferir-los tots els serveis però sense perdre de vista què busca cadascú i quines són les seves necessitats», ha explicat Jordi Ballús. La satisfacció del client és clau per a Tallers Ballús i per a la firma Toyota. Així ho va fer ressaltar la delegada comercial de la marca, Laura Arenas, en l´acte de dijous, on va ser present i va intervenir en els parlaments. També ho van fer Mireia Estefanell, tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Manresa; i Laura Vilagrà, delegada del Govern a la Catalunya Central.

Cotxe 5.000

Tallers Ballús, concessionari Toyota, ha venut el cotxe número 5.000. Es tracta d´un C-HR, un model híbrid que Toyota va treure al mercat el novembre passat, i que ha comprat la família Seguí, de Manresa. Francesc Seguí, de 81 anys, estrena cotxe i ho fa molt satisfet i convençut que amb Toyota fa la millor elecció: «ja és el segon Toyota que compro, el primer em va donar molt bon rendiment i ara de seguida vaig tenir clar que volia un altre Toyota, i que fos híbrid». El que no s´esperaven Francesc Seguí i la seva dona és que el seu vehicle seria el 5.000. «Vam quedar molt parats però vam estar molt contents», ha comentat. Per això van ser també protagonistes de l´acte a Tallers Ballús, que va servir per fer-los l´entrega de la clau del cotxe.

Al capdamunt en vendes

Tallers Ballús va agafar la marca Toyota el 1986, any en què va vendre el primer vehicle a la comarca. Va ser un Land Cruiser, que de fet dijous estava exposat al concessionari i els assistents a l´acte van poder veure de prop i constatar la gran evolució automobilística.

Des del 1986 fins ara la marca ha fet «un salt espectacular», ha passat de ser bastant desconeguda per la ciutadania a ser una referència per als conductors. Segons Jordi Ballús, «en vendes al Bages i el Berguedà a particulars som dels 3 primers de manera habitual, i vam ser líders diversos mesos del 2016». L´any passat Tallers Ballús va vendre 356 cotxes, dels quals més de 200 de la nova generació d´híbrids i cotxes ecològics.