Nissan Qashqai compleix 10 anys i ho fa mantenint-se com a capdavanter i referent d'un segment al qual va donar vida aquest vehicle, el del crossover urbà.

La seva història es remunta a una mica més enrere. Més concretament a l’any 2004 i al Saló de Ginebra, on es va presentar el seu primer prototip davant l’estupefacció d’alguns i l’admiració de molts altres. Després de dures proves i desenvolupament, es va llançar al mercat el 2007 amb la por de començar a rodar per un camí inexplorat. Però aviat els resultats de vendes van corroborar la forta aposta que havia fet la marca japonesa per aquest model, es va tancar l’any amb més de 100.000 unitats matriculades a Europa. Aquest èxit es va veure confirmat amb l’obtenció de premis el primer any, entre els quals Cotxe de l’Any a Europa.

Animats per aquest èxit, l’any 2008 Nissan va llançar el Qashqsai+2 amb 7 places i més espai interior. D’aquest cotxe se’n van vendre més de 235.000 unitats. L’any 2010, Nissan ja havia venut la impressionant quantitat d’1,2 milions de Qashqai a tot Europa, i va celebrar aquesta fita amb el llançament d’una versió actualitzada que incloïa l’innovador sistema de la càmera de visió 360º per aparcar, que ha suposat un important element de vendes per a Nissan fins avui.

La segona generació del Qashqai es va presentar el novembre del 2013 i va debutar al Saló de l’Automòbil de Ginebra el març de l’any següent. Era gairebé 5 cm més llarg que el seu predecessor, i també més baix i ample, a més de tenir un disseny exterior molt més elegant i atlètic i un interior de més qualitat. Tot això ha permès que des del 2014 s’hagin venut més de 700.000 unitats del Qashqai a Europa.

Tres versions en 10 anys, han permès un clar creixement de vendes. Es tracta d’un cotxe que ha aconseguit augmentar les seves vendes el 79% des del 2007. Avui dia segueix sent el líder de la seva classe, amb una quota de mercat del 10,5% a Europa.

A final del 2016 ja s’havien venut 2,3 milions d’unitats del Qashqai a Europa. Actualment el cotxe està disponible a 99 mercats de tot el món, i les vendes han aconseguit els més de 3,3 milions d’unitats des del 2007. No és, per tant, estrany que el Qashqai sigui un dels cotxes favorits, ha rebut més de 80 premis des del 2007, incloent-hi 19 títols de Cotxe de l'Any.