Skoda ha presentat un nou reforç per a la gamma SUV. Es tracta del Karoq, un tot terreny de grandària compacta que arriba per consolidar la política de desenvolupament de productes off-road de Skoda. Amb unes dimensions de 4,38 m de llarg, 1,84 m d’ample i 1,61 m d’alçada, el Karoq se situa entre el polivalent Yeti i el Kodiaq, la insígnia de la gamma més campestre de la marca.

Sinergies de grup

És un model inspirat en el seu germà del grup Volkswagen, el Seat Ateca. El parentiu és evident tant en l’aspecte estètic com en el tècnic, encara que sempre mantenint els trets d’identitat que caracteritzen a qualsevol vehicle signat per Skoda.

Cal destacar el maleter, amb una capacitat inicial de 521 litres amb els seients en funcionament que pot arribar als 1.630 litres si es tomba íntegrament el respatller posterior. Inclou el sistema VarioFlex, que ofereix l’opció de tenir els tres seients posteriors totalment independents i ajustables individualment. Els seients també es poden abaixar per complet i fer augmentar la capacitat de càrrega del SUV, fins als 1.810 litres.

Pel que fa a la gamma de motoritzacions, hi ha cinc variants: dos motors de gasolina i tres dièsel. Amb cilindrades d’1.0, 1.5, 1.6 i 2.0 litres, la seva potència oscil·la entre 115 i 190 CV. Tots els propulsors són turboalimentats, amb eficients sistemes d’injecció directa, tecnologia start-stop i recuperació de l’energia de frenada.

Tots els models de la gamma es poden combinar amb una caixa de canvi manual de 6 velocitats o una DSG de 7, excepte el 2.0 TDI de 190 CV, que va equipat de sèrie amb tracció total i canvi DSG de 7 velocitats.

4x2 i 4x4

El nou Skoda Karoq es pot escollir amb tracció davantera o bé a les quatre rodes a partir de l’acabat Ambition, amb un selector de perfils de conducció opcional que permet elegir entre Normal, Sport, Eco, Individual i Snow.

Les primeres unitats del Karoq arribaran al mercat a partir de la propera tardor.