Mercedes-Benz va ser la primera empresa del sector de l’automoció que va implantar un Sistema Integrat de Gestió basat en el compliment de les normes internacionals ISO.

Des de l’any 2013, Mercedes-Benz a l’estat espanyol concedeix el Premi Sensia a l’Excel·lència en Gestió Sostenible amb la finalitat de promoure i reconèixer la gestió sostenible dels concessionaris i tallers de la seva Xarxa Comercial. El concepte global de Qualitat de Marca Mercedes-Benz no només es reflecteix en els seus productes, sinó també en les seves activitats comercials. Per això la gestió de la qualitat de tota la xarxa de concessionaris Mercedes-Benz està certificada de forma conjunta des de l’any 2001, i compleix els més alts requisits de la normativa internacional ISO 9001.

També s’ha integrat en aquest sistema la gestió de medi ambient i seguretat. D’acord amb aquesta política, des de final del 2002, la xarxa de concessionaris Mercedes-Benz implanta conjuntament un ambiciós sistema de gestió mediambiental que, seguint les directrius de la normativa internacional ISO 14001, té també com a objectiu l’optimització dels processos des del punt de vista mediambiental.

Per motius d’estratègia comercial, Daimler AG va decidir reorganitzar les seves filials a l’estranger buscant més dedicació en les seves activitats, separant les unitats de negoci en societats independents. La filial espanyola ha estat triada per Daimler per ser la primera a implantar la nova reestructuració. L’1 de gener del 2017 les unitats de negoci de furgonetes i camions, així com el centre logístic de recanvis, es van segregar de Mercedes-Benz Espanya, S.A.U., i van constituir tres noves societats del grup a l’estat espanyol: Mercedes-Benz Trucks Espanya, Mercedes-Benz Vans Espanya, i Mercedes-Benz Parts Logistic Ibèrica.

El 6 de juny passat, D. Wolfgang Wielpütz, vicepresident de certificació de Tüv Nord va lliurar els certificats que reconeixen l’orientació al client i l’acompliment sostenible dels processos de venda i reparació de vehicles a cadascuna de les quatre societats a l’estat espanyo, així com a les seves xarxes comercials. Aquesta certificació avala la implantació d’un eficaç sistema integrat de gestió que aporta valor per al client final en termes de satisfacció amb el servei prestat. I està dissenyat com a eina de control i gestió de riscos de reputació de la marca.

A més, es va aprofitar l’acte per fer el lliurament del premi Sensia 2016 a 10 concessionaris i tallers autoritzats de la xarxa Mercedes-Benz, Smart i Fuso. Aquesta distinció és atorgada als concessionaris i tallers que destaquen per la millora contínua dels seus processos orientats a satisfer les necessitats i expectatives dels clients i treballadors, així com en la minimització de l’impacte ambiental de les seves activitats.