La gamma Micra s’ha reforçat amb l’arribada d’un nou model que va equipat amb el motor de gasolina d’1.0 litre de cilindrada i 70 CV. Una versió que es presenta com la porta d’accés al catàleg de l’utilitari compacte de Nissan i les principals virtuts del qual són els baixos nivells de consum i emissions.

Tot i ser l’últim dels tres motors que s’ha incorporat al catàleg Micra, aquesta unitat adquireix una gran importància dins de la política comercial de la marca, ja que esperen que suposi el 20% de les vendes.

El propulsor de gasolina de tres cilindres i aspiració natural ofereix un destacat equilibri entre rendiment i costos de manteniment, i es combina amb una transmissió manual de cinc velocitats.

D’una notable eficiència, l’1.0 té un consum de combustible mitjà de 4,6 litres/100 km i unes emissions de 103 g/km amb les llantes d’aliatge de 15 o 16 polzades. En matèria d’equipament, el Micra que va equipat amb el motor de gasolina 1.0 tricilíndric està disponible en els nivells d’acabat Visia, Visia+ i Acenta i ja està a la venda amb preus a partir dels 13.500 euros.

Tres alternatives

D’aquesta manera, l’1.0 s’uneix a la unitat també de tres cilindres de gasolina de 0,9 litres turboalimentada , i al dièsel 1.5, tots dos amb 90 CV de potència.

El Nissan Micra ha estat un dels actors principals entre els utilitaris durant els últims 30 anys, gràcies a unes xifres de vendes de més de 3,5 milions d’unitats. Ara, la marca japonesa ha decidit reinventar-lo i reformular-lo íntegrament. Per a això, s’ha servit de la nova plataforma V de Nissan, i ha dotat el cotxe d’un disseny atlètic, amb la introducció de nombrosos canvis i millores en el seu rendiment, dinamisme i comportament.

Disponible en una única carrosseria de 5 portes i unes dimensions més generoses (3,99 m de longitud, 1,74 d'amplària i 1,45 d'altura) que el model anterior, el nou Micra també destaca per l’espaiós interior. Disposa d’un maleter de 300 litres de capacitat que pot arribar a superar els 1.000 litres quan s’abaixen els seients posteriors.