Després del vacil·lant pas de Volkswagen pel mercat de les grans berlines de luxe amb el Phaeton, la firma alemanya torna a aquest exclusiu segment amb la presentació de l’Arteon. El Saló de l’Automòbil de Ginebra ha servit d’escenari per a la posada de llarg d’un model amb el qual l’alemanya Volkswagen mostra tota la seva capacitat tecnològica, amb un producte que promet lluitar de tu a tu amb els totpoderosos dominadors del mercat premium.

D’aquesta manera, situat per sobre de l’actual Passat i amb una configuració de carrosseria tipus fastback de cinc portes al més pur estil dels llegendaris gran turisme, l’Arteon exhibeix una imponent imatge al llarg dels seus 4,86 metres de longitud sobre la base de la polivalent plataforma modular transversal (MQB) del Grup Volkswagen.

Estètica espectacular

El resultat estètic és simplement espectacular. Independentment que pugui agradar més o menys, l’Arteon no deixarà ningú indiferent. La seva engrandida graella o la disposició de les avançades unitats d’il·luminació presideixen un frontal que brilla pel seu contundent caràcter tecnològic.A més a més, la fluida línia de la carrosseria de cinc portes el dota d’un atractiu aspecte de cupè esportiu difícil d’igualar. La nova berlina de luxe alemanya ofereix tres nivells d’acabats: Arteon, Elegance i R-Line. A més, el nou Arteon inclou una àmplia gamma d’opcions de connectivitat de sèrie, com els sistemes App Connect, Guide & Inform i Security & Service.

Motors

La gamma de motoritzacions està formada per sis alternatives, totes turboalternador (gasolina TSI i dièsel TDI), amb un ventall de potències d’entre 150 i 280 CV. Les versions TSI i TDI superiors incorporen de sèrie el canvi automàtic de doble embragatge DSG i el sistema de tracció total 4Motion. L’oferta inicial de l’Arteon disposa de les variants 2.0 TDI de 150 cv, el 2.0 BiTDI CR de 240 CV i el 2.0 TSI de 280 CV, que es troben disponibles als concessionaris amb preus a partir dels 41.790 euros (sense descomptes ni campanyes) en el cas del dièsel de menor potència.