Fiat no es va conformar a llançar al mercat el cotxe amb millor relació qualitat-preu, amb l’arribada del Tipo, sinó que va multiplicar aquesta oferta per tres sumant les carrosseries de cinc portes i station wagon. D’aquesta manera no només s’adaptava a totes les butxaques, sinó també a totes les necessitats del client.

Els tres estils tenen en comú el mateix caràcter econòmic, però cadascun està dotat d’una personalitat pròpia. El model sedan arriba avalat per oferir la major capacitat de càrrega del seu segment, amb un maleter de 520 litres, dins d’unes compactes dimensions: amb 4,54 metres de llargada, 1,79 metres d’amplada i 1,49 metres d’alçada; així com una distància entre eixos de 2,64 metres, amb la qual també es garanteix un ampli espai per als ocupants. A més, presumeix d’un excel·lent coeficient aerodinàmic, clau tant en l’eficiència del model com a l’hora d’oferir un gran confort de marxa en carretera. El model de carrosseria 5 portes redueix el seu espai fins als 4,37 metres, però conserva un excel·lent habitabilitat i un maleter amb 440 litres de càrrega, mentre que la variant més capaç és la família station wagon, que amb 4,57 metres té un maleter de 550 litres de capacitat, i s’hi afegeix una gran porta per poder posar-hi amb facilitat grans elements.

Ampli catàleg

Al mercat espanyol, la gamma del Fiat Tipo arrenca des d’un preu de 10.600 euros (amb campanyes i finançament) i consta de dos nivells d'acabat denominats Easy i Lounge disponibles per a les tres motoritzacions. Una estructura de gamma que permet complir amb les necessitats d'un ampli ventall de clients.

La versió d'accés a la gamma és el Tipo sedan amb acabat Easy, i està equipat amb motor de gasolina 1.4 16v Fire 95 cv. El mateix acabat també està disponible amb els eficients turbodièsel 1.3 MultiJet II 95 cv i 1.6 MultiJet II 120 cv, que es podran combinar amb les caixes de canvi manual de cinc o sis velocitats. Motors tots ells Euro 6, que ofereixen un excel·lent nivell de prestacions sense renunciar a la màxima eficiència. A aquests s’hi suma el gasolina 14 T-JET de 120 cv i l'1.6 Multijet de 120 cv, que pot associar-se al canvi de marxes automàtic DDCT.

Amb el mateix motor i nivell d’acabat, el Tipo 5 portes eleva el seu preu 1.000 euros respecte al sedan, i arriba als 11.600 euros, igual que el Tipo SW, que en la seva versió més accessible costa 12.600 euros.

Aquests preus són més elevats si s'escull el nivell d'equipament Lounge i un motor més potent. La gamma mecànica es completa amb el motor híbrid de GLP (Gas Liquat de Petroli), amb les mateixes característiques de l'1.4 T-JET, amb més autonomia d'ús i una optimitzada eficiència.

Equipament complet

Pel que fa als detalls d’equipament, el nivell Easy equipa de sèrie: aire condicionat, 6 coixins de seguretat, retrovisors exteriors elèctrics i del color de la carrosseria, ESC amb Hill Holder, TPMS, Uconnect 5” touch amb Bluetooth, comandaments d'àudio en el volant de cuir, alçavidres elèctrics al darrere, agafadors de les portes cromats, seients posteriors abatibles, 3 reposacaps posteriors, seient del conductor regulable en altura i llantes d'aliatge de 16”.

Addicional a l'acabat Easy, l'acabat Lounge incorpora al seu equipament de sèrie: sensor de llums, llums antiboira, reposabraços davanter, climatitzador, sensor de pluja, retrovisor interior electrocròmic, cruise control i llantes d'aliatge de 17”.

Hi ha disponibles set colors de carrosseria: pastel blanc Gelato i els metal·litzats gris Colosseo, vermell Passione, negre Cinema, gris Maestro, bronze Magnètic i blau Canalgrande, i quatre configuracions diferents per a l’acabat interior centrades en el confort i la qualitat.

D’altra banda, el nou Fiat Tipo arriba carregat de tecnologia per millorar la qualitat de vida a bord amb dispositius com el sistema UconnectTM amb pantalla tàctil en color de 5 polzades, sistema de mans lliures Bluetooth, streaming d'àudio, lector de textos i reconeixement de veu, connector auxiliar i port USB amb integració de l'iPod, comandaments al volant i, de forma opcional, la càmera de visió posterior i el nou sistema de navegació TomTom 3D Touch.

Igual que la resta de models de la marca italiana, el nou Fiat Tipo disposarà d'un ampli catàleg d'accessoris originals i serveis de post-venda, creats i oferts respectivament per Mopar, marca de referència dins del Grup FCA, així com de les millors condicions de finançament, en línia amb el concepte de relació qualitat-preu del vehicle, que posarà a la disposició dels clients FCA Capital.

A més, el nou Fiat Tipo es beneficia de dos anys de Garantia Estesa Mopar, limitats a 100.000 quilòmetres, per fer així una cobertura total de quatre anys o 100.000 km des de la data d'inici de la garantia contractual. Aquesta garantia addicional és sense cost per al client.