La tercera generació del Suzuki Swift ja té la seva esperada versió Sport. Un model que recupera tota la tradició esportiva de l'utilitari japonès, amb una important aposta estètica i dinàmica. D'aquesta manera, el nou Swift Sport presenta una silueta més baixa i ampla, un estilisme més agressiu i una relació pes-potència d'allò més destacable.

El nou Swift Sport descansa sobre la plataforma Heartect, que millora el comportament del vehicle en alleugerir el pes i incrementar la rigidesa. Així mateix, recorre al propulsor gasolina 1.4 Boosterjet de 140 cv de potència. El nou turbocompressor ajuda el motor a produir baixes revolucions, alhora que la seva petita cilindrada i el sistema d'injecció directa optimitza el consum de combustible.

Per aconseguir un canvi suau i de marxes més curtes s'han fet algunes millores en la mateixa transmissió manual de 6 velocitats que portava el Swift Sport anterior. S'ha reduït la força necessària per realitzar el canvi de marxa, de manera que s'ha millorat la suavitat del canvi i l'experiència del conductor.

Retocs dinàmics

En concordança amb la seva posició com a model esportiu banderer de la marca japonesa Suzuki, al nou Swift Sport s'han millorat els elements de conducció avançada que tenia el seu antecessor, de manera que s'incrementa l'estabilitat, la rigidesa i la resposta dinàmica.

La distància entre eixos és 20 mm més llarga que en el Swift Sport anterior, mentre que les vies del davant i del darrere són 40 mm més amples, la qual cosa incrementa l'estabilitat lineal. En connexió amb la idea de disseny centrada en el comportament del vehicle i l'aspecte emocional, la carrosseria és 15 mm més baixa i 40 mm més ampla, de manera que es crea una aparença més atlètica i robusta.

En matèria estètica, el Swift Sport disposa d'un disseny exclusiu de la seva gran graella hexagonal, realçats de fibra de carboni en la graella central, l'spoiler inferior davanter, els faldons laterals i el difusor del darrere, llantes de 17 polzades de perfil baix i el tub d'escapament dual, que crida l'atenció per la seva ampla superfície brillant.

Interior Sport

El nou Swift Sport crea un ambient de conducció esportiva i interactiva amb els detalls en vermell que es poden observar a l'interior i un panell d'instruments que posa en marxa la imaginació del conductor. Els rellotges principals ressalten amb els seus colors contrastats, i tant el de la temperatura de l'oli com el de la pressió de turbo realcen l'experiència d'una conducció esportiva. Destaquen altres detalls com el volant en forma de D folrat de cuir amb clotets, acabat setinat, tocs en negre i puntades en vermell, l'acabat en crom de la palanca de canvi, així com els pedals d'acer. L'equipament es completa amb un sistema d'àudio amb connectivitat a smartphone per bluetooth, amb una pantalla tàctil de 7 polzades i un navegador 3D. La seguretat activa és un altre dels seus punts forts en equipar, entre altres detalls, un avançat sistema de detecció i una frenada d'emergència autònoma per mitjà d'una càmera dual (Dual Sensor Brake Support).