La e-NV200, la furgoneta de zero emissions de Nissan, fabricador líder mundial en vehicles elèctrics, estrena una nova bateria que li atorga més autonomia, per la qual cosa serà capaç d'arribar més lluny que mai amb una sola càrrega.

Aquest nou component li aporta més del doble de la seva autonomia actual. La nova bateria de 40 kWh per a la furgoneta 100% elèctrica més venuda d'Europa (i d'Espanya, on té una quota de mercat del 34,6%) ofereix un augment del 60%, fins a aconseguir els 280 km. I tot això sense augmentar la grandària ni el pes de la pròpia bateria, per la qual cosa els clients no hauran de renunciar a espai ni capacitat de càrrega. Amb tot això, les empreses i conductors professionals de tot el món poden aconseguir un repartiment de proximitat 100% elèctric, perquè ara la e-NV200 pot recórrer 100 km més que l'actual model amb una sola càrrega, la qual cosa significa que cobreix fins al 40% de les necessitats diàries del segment de les furgonetes compactes a Europa.

La furgoneta, a més d'ajudar els clients d'empresa a millorar les seves credencials ambientals, representa un pilar clau de l'ampli compromís de Nissan amb la disminució dels nivells d'emissions de CO2 als centres urbans, causades pels lliuraments i/o recollides dels conductors professionals. Gareth Dunsmore, director de Vehicles Elèctrics de Nissan Europa, va declarar: «Gràcies al seu augment d'autonomia i l'excel·lent capacitat de càrrega, la nova e-NV200 de 40 kWh és la solució perfecta per als lliuraments i recollides de proximitat en entorns urbans».

Per la seva banda, Paul Wilcox, president de Nissan Europa, va dir que «el món és cada vegada més elèctric, la qual cosa significa que hem de reformular gairebé tot el que sabem sobre la conducció, anar a la feina i electrificar la nostra vida. Però perquè el futur sigui viable hem de generar un ecosistema totalment elèctric que permeti una vida moderna més neta, més segura i més connectada amb tothom. Els vehicles 100 % elèctrics més intel·ligents i millors, com la nova e-NV200, són el nucli d'aquest ecosistema, tant ara com per a les generacions que han de venir.» Les comandes de la nova e-NV200 de 40 kWh es podran començar a realitzar abans de final del 2017. La furgoneta amb l'autonomia ampliada se seguirà produint en la planta de Nissan a Barcelona, que la fabrica des del 2014 per a tothom (proveeix un total de 13 mercats).