Amb unes línies més dinàmiques, un alt nivell de digitalització, una experiència de conducció esportiva i un concepte d'espai versàtil, arribarà, a final de febrer, el nou Audi A7 Sportback. Crida l'atenció d'aquest model el seu aspecte atractiu, basat fidelment en el prototip Audi prologue i que avança la nova línia de disseny de la firma alemanya. El més destacat del nou A7 és la seva estilitzada silueta amb la dinàmica línia de sostre caiguda. Quatre xifres defineixen el caràcter esportiu d'aquest gran cupè: una longitud de 4.969 mm, una distància entre eixos de 2.926 mm i una amplària d'1.908 mm. L'altura és de només 1.422 mm.

La genuïna part posterior de l'A7 s'estreny de manera gradual, en un disseny que recorda el d'un iot. La gran porta del portamaletes acaba en forma corbada amb l'aleró integrat, que emergeix automàticament quan s'aconsegueix una velocitat de 120 km/h.

El maleter hi caben 535 litres, ampliables a 1.390. Aquesta capacitat va d'acord amb l'extraordinària habitabilitat d'un Gran Turisme, en un entorn futurista que fusiona el disseny i la tecnologia de forma única. L'espai interior està dominat per una gran pantalla sobre el quadre de comandament de 25,7 cm (10,1 polzades) des d'ones controlen i visualitzen la majoria de comandaments del vehicle, i que es complementa amb una segona pantalla inferior de 21,8 cm (8,6 polzades) que proporciona accés al sistema de climatització, a funcions de confort i a l'entrada de text digital. El concepte operatiu del MMI touch response compta amb resposta tàctil i acústica, i és tan intuïtiu de manejar com un smartphone.

Un cotxe 'intel·ligent'

Amb el botó AI, el conductor pot activar l'Audi AI Remote Parking Pilot i l'Audi AI Remote Garatge Pilot, que estaran disponibles al llarg del 2018. Aquests sistemes maniobren de forma autònoma l'A7 Sportback per entrar o sortir d'una plaça d'aparcament o d'un garatge. A més, el nou A7 Sportback disposa de 39 sistemes addicionals d'assistència al conductor, que es divideixen en tres paquets: el paquet Audi AI (que s'introduirà de manera gradual al llarg del 2018), el paquet City amb el nou Audi Crossing Assist (assistent d'encreuament) i el paquet Tour.

Dinàmic i confortable

El nou Audi A7 Sportback es llançarà al mercat inicialment amb el 3.0 V6 TFSI turbo, amb una potència de 340 CV i un parell màxim de 500 Nm. Amb aquest motor, pot accelerar de 0 a 100 km/h en només 5,3 segons i aconseguir 250 km/h, amb un consum d'únicament 6,8 l/100 km.

Tant aquest com la resta de motors que arribin posteriorment inclouen de sèrie la nova tecnologia Mild-Hybrid (MHEV) per aconseguir més confort i eficiència. Aquesta tecnologia es basa en un sistema elèctric principal de 48 volts i un alternador accionat per corretja (BAS) que fa de motor d'arrencada i que treballa amb una bateria de ions de liti, i permet una capacitat de recuperació d'energia durant la frenada de fins a 12 kW. A velocitats d'entre 55 i 160 km/h, el cupè de quatre portes pot circular en manera de marxa per inèrcia amb el motor desactivat. Per la seva banda, l' start-stop ha ampliat el seu rang de funcionament, i ara s'activa a 22 km/h.

I per esprémer al màxim les prestacions dels seus motors, l'Audi A7 Sportback utilitza direcció dinàmica a les quatre rodes opcional, la nova plataforma de xassís electrònic (ECP) i la revisada suspensió pneumàtica ho fan encara més estable, més àgil i més confortable.