Amb l'i30, Hyundai entra de ple al mercat dels turismes compactes d'altes prestacions. El Hyundai i30 N és el primer vehicle d'alt rendiment de Hyundai Motor sota la línia N. La «N» significa Namyang, el centre de R+D global de Hyundai Motor a Corea, on va néixer la idea; però també s'associa al mític circuit alemany de Nürburgring, seu del centre de proves europeu de la marca, on ha estat desenvolupada i provada la línia N.

Caràcter GTi

Construït sobre la carrosseria de 5 portes, aquest espectacular GTi s'ha desenvolupat de zero per oferir el màxim plaer de conducció i un elevat rendiment en circuit.

L'i30 N incorpora un motor de gasolina turbo T-GDI de 4 cilindres de dos litres disponible amb dues opcions de potència: el propulsor Standard lliura 250 CV, mentre que l'equipat amb el paquet Performance aconsegueix els 275 CV. Aquesta motorització està acoblada a una caixa del canvi manual de sis velocitats i recor-re a la tracció davantera. Ambdues versions ofereixen un parell màxim de 353 Nm i una velocitat màxima de 250 km/h. La de menys potència accelera de 0 a 100 km/h en 6,4 segons, mentre que la de 275 CV redueix aquesta xifra a només 6,1 segons.

L'i30 N ofereix cinc maneres de conducció: Eco, Normal, Sport, N i N Custom, les quals poden ser seleccionats a través de dos botons situats al volant. Els diferents modes canvien per complet el caràcter del vehicle, ja que modifiquen els paràmetres del rendiment del motor, els amortidors, el control electrònic de seguretat (ESC), el Diferencial N amb autoblocant electrònic , el so, l'adreça i la funció Rev Matching.

A més, el conductor pot seleccionar el botó Rev Matching del volant per sincronitzar les revolucions del motor quan es canvia des d'una marxa més alta a una de més curta, mentre que el Launch Control ajuda a llançar el cotxe el més eficaçment possible controlant la potència i parell motor

El Hyundai i30 N ja és a la venda a l'estat espanyol i els preus d'aquesta gamma, amb campanya promocional inclosa, són de 27.400 euros per a la versió de 250 CV i a partir de 31.400 euros en el cas de la Performance de 275 CV.