Els lectors han tornat a decidir. I en aquesta ocasió s'han decantat pel Hyundai i30. La tercera generació del compacte coreà és el nou Cotxe de l'Any dels Lectors 2018 de Prensa Ibérica i La Vanguardia.

I és que han estat els milers de vots registrats a través de la pàgina web www.mejorcoche.epi.es els que han decidit el guanyador d'uns guardons que s'han convertit en tot un referent de la indústria de l'automoció espanyola.

Amb el tancament de la definitiva votació final el dijous 14 de desembre, Hyundai s'ha alçat per primera vegada amb aquest reconeixement. Els lectors participants, provinents de les 15 capçaleres que componen el grup Prensa Ibérica i els de el diari La Vanguardia, han triat amb els seus vots l'i30 com el model més destacat de l'any.

Llista d'honor

D'aquesta manera, el Hyundai i30 s'incorpora a l'exclusiva llista de guanyadors d'aquests premis de la qual també formen part altres models com l'Audi A8, Q5 i Q3, BMW Seriï 5, Citroën C4, Alfa Romeo 159, Volvo V40, Seat Eivissa i Ateca, Peugeot 308, Opel Meriva i Astra i Ford Mondeo, aquests dos últims guardonats amb el Cotxe de l'Any dels Lectors dues vegades amb successives generacions de tots dos vehicles.

Directius de les àrees de comunicació i màrqueting a Espanya de les sis marques finalistes i de les firmes patrocinadores del Cotxe de l'Any dels Lectors, Bosch Car Service i Shiseido, van participar en el tancament de les votacions d'aquest premi pel qual lluitaven, a més del mateix i30, altres vehicles com el Kia Rio, el Jaguar I-Pastura, el Range Rover Velar, el BMW Seriï 5 i el Volkswagen Arteon.

Juan José Martínez Saavedra i Elena Gris, màxims responsables de comunicació i màrqueting de Hyundai, rebien les primeres felicitacions pel triomf de l'i30, un model amb el qual la firma coreana ha fet un notable salt qualitatiu i tecnològic, i s'ha posicionat com una de les referències en el segment dels turismes compactes al mercat europeu.

Premis Bosch Car Service

La xarxa de tallers Bosch Car Service ha tornat a premiar els participants del Cotxe de l'Any dels Lectors en aquesta última votació final.

Com a patrocinadora principal dels premis, aquesta cadena dedicada al servei a l'automòbil ha sortejat entre els votants al llarg de tot l'any una sèrie de vals amb un valor de 200 euros per ser utilitzats a la seva àmplia xarxa de punts de servei.