La Citroën Berlingo va néixer l'any 1996 i des d'aleshores ha acumulat 3,3 milions de vendes, i actualment s'ha posicionat com el segon model més venut de la marca. Aquest any 2018 arribarà a la tercera generació, que serà presentada al Saló de Ginebra però de la qual ja hem pogut conèixer les principals característiques.

Modularitat i espai

El punt més fort d'aquest tipus de vehicles és la versatilitat, i en el cas de la Berlingo la nova generació millora notablement en aquest aspecte. Els seients posteriors són individuals i escamotejables, de manera que juntament amb el seient davanter -també escamotejable- la capacitat de càrrega pot arribar a ser de 2,70 metres en la versió curta anomenada M (4,40 metres) i de 3,05 en la versió llarga XL (4,75 metres).

El volum del maleter augmenta de 100 litres i ara se situa en uns competitius 775 litres de capacitat en la versió M i 1050 en la XL, sempre amb la configuració de 5 seients. A més, la modularitat interior es veu millorada gràcies a la presència de fins a 28 espais portaobjectes que representen un total de 186 litres de capacitat.

El sostre de la nova Berlingo aporta un plus de practicitat gràcies a la solució pràctica Modutop, que ofereix un total de 92 litres repartits en espais de càrrega i que pot instal·lar un lluminós sostre panoràmic.

Fins a cinc motoritzacions

La gamma de propulsors de la nova Berlingo estarà composta per dos motors benzina PureTech amb 110 i 130 cavalls i tres opcions dièsel amb 75, 100 o 130 cavalls.

A més, les versions més potents podran anar associades a la nova caixa de canvis automàtica de vuit velocitats anomenada EAT8.

Tecnologia premium

La dotació tecnològica que podrà incorporar la nova Berlingo està al nivell de vehicles de categoria superior, de manera que als tradicionals elements com l'assistent d'arrencada en pendent, el d'alerta d'angle mort o el control de velocitat se n'hi sumen de més innovadors com el Head-Up Display (pantalla projectada al vidre davanter que informa sobre la velocitat, entre d'altres), l'alerta de canvi involuntari de carril, el reconeixement de senyals de trànsit o el navegador 3D amb pantalla de 8 polzades i connectivitat amb Android Auto i Apple CarPlay.