Els premis Cotxe de l'Any dels Lectors han guardonat el Hyundai i30. La gala de lliurament de la setzena edició dels guardons que atorguen Prensa Ibérica (grup editorial del qual forma part el diari Regió7) i La Vanguardia va ser el punt de trobada per a la indústria del motor, en un esdeveniment que s'ha convertit en tota una referència al sector.

En aquesta ocasió, el Hyundai i30 va ser el protagonista principal d'aquests premis, en els quals també es va reconèixer la tasca de Gas Natural Fenosa amb el Premi Institucional del Motor, gràcies al treball fet per aquesta empresa energètica en el camp del gas natural vehicular.

Va completar la llista de guardonats Toni Bou, amb la distinció Nom del Motor com a reconeixement a una espectacular trajectòria esportiva en la qual, de moment, brillen amb llum pròpia els 22 títols mundials de trial indoor i outdoor aconseguits pel pilot de l'equip oficial Repsol Honda Team.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va ser l'encarregat de donar el premi del Cotxe de l'Any dels Lectors al president de Hyundai Espanya, Dong Huwy Park, i al director general de la marca, Leopoldo Satrústegui. El titular de la cartera de Foment va qualificar el sector de l'automoció com «un dels estratègics, amb una capacitat de tracció superior, que situa l'Estat espanyol com la segona productora de vehicles a escala europea i vuitena a escala mundial, i que dóna ocupació a més de dos milions de persones».

Per la seva banda, Satrústegui va manifestar el seu orgull per «recollir el guardó en nom de tota la família de Hyundai i de ser el primer fabricador asiàtic que té l'honor de ser distingit amb el premi Cotxe de l'Any dels Lectors».

Javier Moll de Miguel, president de Prensa Ibérica, també es va referir a la rellevància d'aquest sector i va situar la indústria de l'automoció com «un dels grans motors de la recuperació econòmica», fins al punt de contribuir, «com pocs, al desenvolupament econòmic i social del país i convertir-se en una autèntica indústria palanca del creixement econòmic i de la creació d'ocupació», va argumentar.

Javier Moll va fer entrega del Premi Institucional del Motor a Francisco Reynés, president de Gas Natural Fenosa, que va recollir el guardó acompanyat de Daniel López Jordá, el principal responsable del desenvolupament de les solucions de gas natural vehicular d'aquesta multinacional energètica.