Si el que es busca és l'excel·lència en allò que ofereix una berlina (confort, habitabilitat, fiabilitat, facilitat de conducció, seguretat, etc.), pocs cotxes gaudeixen d'una resposta tan encertada com la Classe C de la marca Mercedes-Benz.

Recentment, hem tingut l'oportunitat de provar la versió 220D, és a dir, la que incorpora el motor dièsel de 2,2 litres i 170 CV acoblat a la caixa de canvis automàtica de set velocitats 7G-Tronic. Per les seves característiques i eficiència, aquesta pot ser, sens dubte, l'opció més equilibrada de tota l'oferta de la berlina de la marca alemanya.

Gran confort de marxa

Amb l'excel·lent gestió del canvi a l'hora de transmetre a l'eix posterior els 400 nm de parell, es gaudeix tant en arrencades des de parat com en recuperacions per car-retera d'una contunent i progressiva acceleració, acompanyada d'un agradable so del motor i d'una suavitat de treball realment destacable. Això últim optimitza encara més la gran qualitat de vida a bord d'aquest model.

A més d'un notable espai en totes les places, l'habitacle té un nivell d'insonorització excepcional gràcies a l'ús de materials i ajustaments de primera qualitat i una tecnologia d'infoentreteniment i connectiviat de darrera generació per crear un entorn totalment digitalitzat i connectat.

Disseny captivador

Gràcies al seu estil clàssic i atemporal, la Classe C sap combinar l'elegància característica de les berlines amb unes línies modernes i esportives.

Els darrers avenços en seguretat

Un altre apartat que es té en compte amb els darrers avenços del mercat és el de seguretat i ajuda a la conducció, dos aspectes fonamentals per al tipus de client que es decanta per una berlina.

Recórrer grans distàncies al volant de la Classe C és un autèntic plaer, ja que la seguretat i el confort que percep el conductor es potencia amb una llista inacabable de sistemes que vetllen per la seva seguretat. Un bon exemple és en el control de velocitat adaptatiu i el de manteniment de carril, que en treballar de manera conjunta permeten una conducció que, sense arribar al nivell de la tecnologia semiautònoma de les classes superiors de la marca, sí que permet un augment de relaxació en la conducció.