Volkswagen llança una potent ofensiva al disputat segment SUV amb el nou T-Roc, un crossover que fusiona la posició elevada dels tot camí amb el dinamisme d'un hatchback compacte.

Atractiu i personalitzable

El disseny és un dels principals reclams d'aquest nou model de la marca alemanya. Prenent com a base el nou ADN SUV de Volkswagen i la plataforma MQB, el T-Roc presenta unes línies progressives, amb un sostre d'estil cupè, un frontal especialment ample i unes proporcions molt cridaneres. La seva gran amplada, combinada amb un sostre més aviat baix, accentua el dinamisme de les seves proporcions i rebaixa el centre de gravetat del vehicle amb relació a altres models del seu segment, la qual cosa contribueix a optimitzar les prestacions de conducció.

A més, el seu atractiu aspecte és àmpliament personalitzable en oferir, entre molts altres elements, 11 opcions de pintura per a la car-rosseria. Alhora, els acabats Style i Sport s'ofereixen amb disseny bicolor per al sostre (de sèrie en l'acabat Style i opcional en el cas de l'Sport), que pot escollir-se en un dels dos colors de contrast «negre» i «blanc pur», i proporciona un total de 28 combinacions diferents.

Habitabilitat excel·lent

L'interior, que també pot configurar-se al gust de cada conductor, destaca per la seva habitabilitat, en contrast amb les seves compactes dimensions exteriors (4,23 metres de longitud). El SUV urbà té 5 places i un maleter de fins a 445 litres de capacitat, un dels més grans del seu segment.

La gran qualitat de vida a bord de la qual gaudeixen els ocupants per l'amplitud de l'habitacle es maximitza gràcies a les prestacions dels innombrables avenços tecnològics de què gaudeix aquest model. Incorpora de sèrie el sistema d'infoentreteniment d'última generació Composition Media amb pantalla tàctil de 8 polzades, així com la nova generació del quadre d'instruments digital VW Digital Cockpit d'11,7 polzades (de sèrie en l'acabat Sport).

Els ocupants del Volkswagen T-Roc estan sempre connectats gràcies a aplicacions com l'App-Connect, que permet connectar el telèfon intel·ligent amb el sistema d'infoentreteniment Guide & Inform -que permet accedir a tota classe d'informació sobre la ruta seleccionada- i Security & Service -que inclou el servei de trucades d'emergència i assistència, així com l'avís automàtic d'accident.

Elevat dinamisme

També en l'apartat tècnic el T-Roc s'acobla perfectament a les demandes de cada usuari, oferint d'inici fins a cinc motors turboalimentats: tres de benzina i dos de dièsel.

Els motors TSI d'1.0, 1.5 i 2.0 litres ofereixen potències de 115, 150 i 190 cv respectivament. Els dos primers s'ofereixen amb canvi manual de sis velocitats, i l'1.5 TSI pot equipar-se amb transmissió DSG de set velocitats. Pel que fa al motor de benzina més potent, el 2.0 TSI, està equipat amb canvi automàtic DSG de set velocitats i es combina amb la tracció integral 4Motion.

Pel que fa als propulsors TDI, són d'1.6 i 2.0 litres i ofereixen una potència de 115 i 150 cv respectivament. Tots dos estan combinats amb un canvi manual de sis velocitats, però en el cas del 2.0 TDI es pot escollir amb el canvi automàtic DSG de set velocitats i la tracció total 4Motion.

Combinat amb l'acabat i el motor benzina més accessible de la gamma, el T-Roc està a la venda amb un preu de partida de 21.200 euros. Per la seva banda, l'opció més equipada juntament amb el motor més potent comença en 33.990 euros.