El dia 22 de març passat els amants del motor de la Catalunya Central van estar de sort, ja que el concessionari Autotransversal va organitzar una jornada de classes magistrals sobre vehicles de competició i elèctrics que va tenir la presència de pilots i mecànics de renom.

Al matí, vehicle de competició

La jornada es va iniciar amb la Master Class Sport, moment en què professionals de Renault van poder mostrar tant als alumnes de FP com als de Lacetània les principals diferències entre els vehicles de competició i els de carrer, tant estèticament com, principalment, mecànicament.

Per a tal objectiu es va tenir la presència d'un Renault Clio Cup de competició i un Renault Clio RS de carrer, la versió més potent del model amb 200 CV en la seva versió estàndard i 220 en la versió Trophy. A més, es va parlar d'aspectes com el muntatge o el manteniment de vehicles de competició i es va fer la comparació entre la mecànica d'aquests vehicles i el resultat final en les versions de carrer.

A la tarda, vehicle elèctric

Amb gairebé els mateixos alumnes que havien asssitit a la sessió del matí, i novament amb presència de l'expilot de Fórmula 3 Maxi Cortés, el tècnic de mecànica de competició Jesús Borrego, el mecànic de l'equip VRT de Clio Cup Christian Márquez Aguilera i el responsable esportiu i coordinador Renault Sport a Espanya i Portugal, Markel de Zabaleta, la Master Class Vehicle Elèctric vespertina va tenir la presència de dos vehicles; d'una banda, el mencionat Clio RS amb motor de combustió i, de l'altra, un Renault ZOE, un dels models elèctrics de la marca que desenvolupa una potència de 88 o 92 CV i anuncia una autonomia de fins a 400 km.

La comparativa entre tots dos models va servir per ensenyar les diferències i similituds entre la tecnologia del present, de combustió, i la del futur, que passa per l'electrificació dels vehicles.

Renault Passion Experience

La jornada va servir de prèvia de l'esdeveniment que la marca organitza aquest cap de setmana al circuit de Montmeló, on es podran portar a terme proves de vehicles de la gamma i activitats infantils. Se'n pot trobar més informació a la pàgina www.renaultpassionexperience.com