El mercat dels SUV està liderat per l'imbatible Nissan Qashqai, però en segona posició es troba un altre model conegut: el Hyundai Tucson. Amb motiu del saló de Nova York els coreans han presentat l'actualització estètica del seu tot camí en la seva especificació nord-americana, tot i que la versió europea gairebé no experimentarà canvis estètics i serà presentada pròximament.

El model més venut de Hyundai

El Tucson no només és el segon SUV més venut a l'Estat espanyol, sinó que és el model més venut de la marca. Precisament per aquest motiu el redisseny no ha volgut arriscar gaire, però ha modificat una sèrie d'aspectes que rejoveneixen el tot camí.

Dissenyat i fabricat a Europa, el nou Tucson rep la graella frontal característica en els nous models de la marca, així com els fars full led i un para-xocs redissenyat. De la mateixa manera, la part posterior incorpora uns fars amb tecnologia led i uns nous para-xocs, i la vista lateral millora gràcies a les noves llantes.

Nous motors

La gamma de motors queda composta per dues opcions dièsel i dues de benzina. Pel que fa als dièsel, es pot escollir l'1.6 CRDI amb potències de 115 o 133 CV o el 2.0 CRDI de 186 CV, que se situa com l'opció més potent de la gamma. Si bé les opcions 1.6 equipen de sèrie la transmissió manual de sis velocitats i la tracció davantera, Hyundai ofereix la transmissió automàtica de doble embragatge i set velocitats (7DCT) així com la tracció total de manera opcional. En canvi, en el cas del motor 2.0 la tracció total és de sèrie, però la caixa de canvis automàtica continua sent opcional.

La gamma de propulsors benzina està formada per l'1.6 GDI de 132 CV i canvi manual de sis velocitats combinat amb la tracció davantera i per l'1.6 de 177 CV, que pot equipar el canvi automàtic i la tracció total. En cas d'equipar el canvi automàtic 7DCT, la marca anuncia una reducció de les emissions de CO2, un consum inferior i una millora de les prestacions.

Gran connectivitat

Com és habitual, la connexió amb l' smartphone millora notablement i en cas del Tucson aquest fet queda palès gràcies a la connectivitat amb Android Auto i Apple CarPlay o al carregador sense fils. També disposa d'un sistema de so preimum firmat per Krell (opcional), connexió USB i pantalla tàctil de set polzades. De manera opcional es pot escollir amb un sistema de navegació que compta amb una pantalla tàctil de vuit polzades i tecnologia 3D.

Seguretat al servei dels ocupants

El nou Tucson disposa d'elements de seguretat activa realment innovadors com poden ser l'assistent a la frenada d'emergència, el sistema actiu de manteniment de carril, el detector de fatiga i advertència al conductor o l'advertència del límit de velocitat. A més, si s'equipa el paquet de seguretat unes càmeres repartides pel vehicle ofereixen una visió de 360º que faciliten l'aparcament.

A tota aquesta dotació tecnològica s'hi sumen elements més habituals com poden ser els sensors de llums i pluja, el control de velocitat adaptatiu, les llums llargues automàtiques o el detector de vehicles en angle mort.

Debut europeu a l'estiu

Com dèiem, la versió presentada correspon al mercat nord-americà, però Hyundai té previst anunciar en les properes setmanes els detalls de la versió europea, que iniciarà la seva vida comercial de cara a l'estiu d'aquest mateix any.