El Mundial de Rússia ja és aquí i toca refrescar la memòria. Els amants del futbol tenen ben clar el palmarès recent de la Copa del Món, però sempre és un autèntic plaer sensorial poder rememorar gols històrics que et fan posar la pell de gallina. Maradona, Rossi, Zidane, Ronaldo, Iniesta o Götze han estat protagonistes de les últimes finals. Qui serà l'heroi aquest any 2018?

Tot seguit, els resums en vídeo de les últimes 10 finals del Mundial de Futbol:

Mundial d'Argentina 1978

La final del Mundial de 1978 la van disputar Argentina i Holanda, amb un resultat de 3-1 a favor dels amfitrions, que van aixecar el trofeu a casa. El partit va finalitzar 1-1 i els argentins van marcar dos gols a la pròrroga gràcies a un estelar Mario Kempes.

Mundial d'Espanya 1982

La selecció italiana es va imposar per 3-1 a la final del Mundial d'Espanya celebrat l'any 1982. El seu rival, l'Alemanya Federal, no va poder fer res davant els gols de Rossi, Tardelli i Altobelli en un estadi Santiago Bernabéu ple de gom a gom.

Mundial de Mèxic 1986

L'Alemanya Federal va repetir com a finalista, però al davant es va trobar un omnipotent Diego Armando Maradona liderant a la selecció Argentina. El partit va ser molt emocionant i va arribar amb empat als últims minuts. Un gol de Burruchaga al 83 va donar el títol als sud-americans.

Mundial d'Itàlia 1990

La final de feia quatre anys es va tornar a repetir. Alemanya Federal i Argentina es van tornar a veure les cares i aquest cop, el resultat va ser diferent. Els alemanys van guanyar amb un gol de penal molt protestat al minut 87, obra d' Andreas Brehme.

Mundial d'EUA 1994

La final del Mundial dels Estats Units entre Brasil i Itàlia es va decidir als penals. El partit va finalitzar amb empat a 0 i un error clamorós de Roberto Baggio, que va enviar el penal als núvols, va donar el títol als brasilers.

Mundial de França 1998

Els amfitrions van imposar la seva llei en el Mundial de França 98. Brasil va repetir com a finalista, però la selecció francesa va guanyar a casa per un contundent 3-0. Zinedine Zidane, amb dos gols de cap, va ser l'estrella del partit.

Mundial de Corea del Sud i Japó 2002

La màgia de la canarinha va brillar com mai a Corea i Japó. Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Cafú o Roberto Carlos van signar el cinquè títol mundial per la seva selecció, anomenada des de llavors "la pentacampeona". A la final, Ronaldo es va encarregar de fulminar Alemania amb un doblet.

Mundial d'Alemania 2006

França i Itàlia es van declarar la guerra en una final molt i molt recordada. El cop de cap de Zidane a Materazzi, l'emoció dels penals i el definitiu gol de Grosso han passat a la història dels Mundials. Itàlia es va imposar des dels 11 metres per 5-3.

Mundial de Sud-àfrica 2010

Don Andrés Iniesta es va fer etern amb el gol a la pròrroga que va donar el primer Mundial de la seva història a la selecció espanyola. Robben i Holanda van perdonar massa en els noranta minuts i el jugador del Barça va sentenciar al 116.

Mundial de Brasil 2014

Leo Messi es va quedar sense poder aixecar el desitjat trofeu al caure per 1-0 davant d'Alemanya. Un bonic gol de Mario Götze a la pròrroga va donar a la selecció alemanya un nou títol.