El Mundial 2018 arrenca aquest dijous amb el partit inaugural entre Rússia i Aràbia Saudita (17:00 - Telecinco) a l'Estadi Olímpic Luzhnikí, a Moscou, un duel en què els locals no poden fallar per tenir opcions de progressar cap als vuitens de final.

Sense un cartell ni molt menys de luxe, però amb l'emoció del primer dia, la Copa del Món es posa el joc en joc quatre anys després del gol de Mario Götze. El grup A el completen Egipte i Uruguai. Des dels llocs 70 i 67 del rànquing mundial, ni rusos i saudites entren en els candidats d'un títol que defensa Alemanya.

Per a Rússia, la pressió i obligació es multiplica des de la condició d'amfitriona, amb l'afegit que porta quatre tornejos sense passar de la primera fase. Especialment decepcionants per als russos van ser el Mundial de Brasil, on no va guanyar cap partit, i l'Eurocopa de França fa dos anys, on va sumar només un punt.

Tampoc ha brillat el quadre rus en la seva preparació, sense fase de classificació per jugar a casa, amb una pobra participació a la Copa Confederacions el passat d'estiu i set partits sense guanyar com a presentació abans de mesurar-se a Arabia Saudita. La falta de resultats tindrà que suplirla amb la motivació de la cita.

El seleccionador rus Stanislav Cherchesov ha tingut que treballar especialment la defensa, per culpa de les lesions, i compta com a referència ofensiva amb el davanter del Krasnodar Fyodor Smolov. Al davant, Aràbia Saudita tampoc arriba amb els millors arguments al seu primer Mundial en 12 anys, excepte un últim amistós en el qual van posar contra les cordes a Alemanya.

El quadre que dirigeix l'exblaugrana Juan Antonio Pizzi, vol evitar ser la ventafocs del Mundial, ja que ha estat incapaç de guanyar ni un sol partit en els seus darrers tres tornejos. Yahya Al-Shehri, cedit al Leganés, és l'estrella saudita al costat del davanter Al Sahlawi.

Debut a priori doncs, assequible i somiat per Rússia, que haurà d'evitar que es converteixi en un malson. Amb Egipte, a l'espera de saber si podrà comptar amb Mohamed Salah, i Uruguai, amb cert favoritisme per treure els dos bitllets a vuitens, Rússia no pot fracassar.

Fitxa tècnica

--EQUIPS

Rússia: Akinfeev; Fernandes, Kudryashov, Ignashevich, Zhirkov; Zobnin, Kuzyaev, Dzagoev, Samedov, Golovin; i Smolov.

Arabia Saudita: Al-Mayouf; Husawi, Hosawi, Al-Shahrani, Al-Barik; Otif, Al-Faraj, Al-Shihri, Al-Jassim, Al Dosari; i Al-Molad.

Àrbitre: Néstor Pitana (ARG).

Estadi: Olímpic Luzhnikí.

Hora: 17: 00

Televisió Telecinco.