La festa inaugural del Mundial de Rússia 2018 ha començat aquest dijous a l'estadi Luzhniki de Moscou sense grans bombolles però amb el plat fort de l'actuació del cantant anglès Robbie Williams.

El popular intèrpret ha arrencat la cerimònia mitja hora abans de l'inici de la primera trobada del torneig entre l'amfitrió Rússia i Aràbia Saudita, pel Grup A. El britànic, sempre polèmic, ha aixecat el dit del mig a una càmera que l'enfocava.

L'aclamada soprano russa Aida Garifullina ha estat una altra de les atraccions d'una cerimònia amb un marcat to musical, a diferència d'altres festes inaugurals, més inclinades a grans coreografies.

A continuació, el president rus, Vladímir Putin, acompanyat del president de la FIFA, Gianni Infantino, ha declarat inaugurada la cita màxima, que s'estendrà fins al 15 de juliol.

Abans que comencés la cerimònia, el porter Iker Casillas, capità de la selecció espanyola que va guanyar el Mundial el 2010, s'ha encarregat de portar el trofeu a la gespa de l'estadi Luzhniki. L'ha acompanyat la model russa Natalia Vodianova.