Un gol 'in extremis' de José María Giménez ha salvat el debut d'Uruguai enfront de Egipte (0-1) al Mundial de Rússia, partit en el qual un cop de cap del central de l'Atlètic de Madrid ha compensat la falta de punteria de la selecció sud-americana davant d'un rival sense la seva màxima estrella, Mohamed Salah.

Corria el minut 89 quan Uruguai ha sacat un córner i Giménez s'ha elevat majestuós per sobre de companys i rivals per rematar amb molta autoritat a la xarxa. Dos dies després de renovar amb l'Atlètic per a les pròximes cinc temporades, el defensa es regalava la segona alegria d'una setmana que difícilment oblidarà.

El gol ha fet justícia a una selecció uruguaiana que, sense jugar un gran partit, sí que ha fet mèrits per resoldre abans el seu debut a Yekaterinburg i no haver de celebrar amb tanta efusivitat el gol de Giménez, que ha evitat un problema important en aquesta fase de grups. No han tingut el seu millor dia ni Luis Suárez ni Edinson Cavani, que formen la dupla golejadora més prolífica del Mundial aquesta temporada.

El davanter del FC Barcelona ha arribat a disposar de tres ocasions molt clares per estrenar-se en el seu primer partit mundialista des del cèlebre mossegada que li va propinar Giorgio Chiellini, fa quatre anys al Brasil, però li ha pogut l'ansietat. La més clara a la primera part, quan ha fallat a boca de canó en un córner, i dues més a la segona, totes dues avortades en l'últim sospir per Elshenawy, que ha estat elegit millor jugador del partit per la FIFA.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: EGIPTE, 0 - URUGUAI, 1 (0-0, al descans).

--EQUIPS.

EGIPTE: Elshenawy; Fathi, Gabr, Hegazy, Abdelshafy; Hamed (Morsy, min.50), Elneny, Warda (Sobhy, min.82), Said, Trezeguet; i Mohsen (Kahraba, min.63).

URUGUAI: Muslera; Varela, Giménez, Godín, Càceres; Veí (Torreira, min.87), Bentancur, Nández (Sánchez, min.59), De Arrascaeta (Rodríguez, min.59); Cavani i Suárez.

--GOLS:

0 - 1, min.89, Giménez.

--ÀRBITRE: Bjorn Kuipers (HOL). Va amonestar Morsy (min.93) i Hegazy (min.96) per part d'Egipte.

--ESTADI: Ekaterinburg Arena.