Un gol en pròpia porta del davanter Aziz Bouhaddouz al minut 95 ha ofert aquest divendres la victòria a l'Iran en el seu debut al Mundial de Rússia (0-1), en un duel en què el Marroc va proposar més en els primers minuts i en el qual la falta de punteria a la primera meitat va marcar l'acompliment dels dos combinats.

En l'Estadi Krestovski de Sant Petersburg, els d'Hervé Renard van lamentar la seva falta d'encert en un primer terç de la trobada en què van ser superiors i van desbordar amb claredat, però el quadre de Carlos Queiroz va despertar per intentar sorprendre en un parell de contraatacs.

A la segona meitat, la paritat es va mantenir, però ja en el descompte, en una centrada des de l'esquerra, l'ariet del Sant Pauli alemany va tractar d'aclarir i va introduir la pilota en la seva pròpia porteria. Així, permetia a l'Iran aconseguir el seu segon triomf en la història dels Mundials, després de l'aconseguit davant Estats Units a França '98.

Amb desvergonyiment i sense intimidar-, el combinat africà va aguaitar una i altra vegada la meta iraniana en els primers compassos, monopolitzant el joc a l'Estadi Krestovski. Així, el davanter del Leganés Nordin Amrabat i El Kaabi van portar perill a dos trets abans del minut 10.

No obstant això, els de Hervé Renard van tenir l'ocasió més clara al minut 19, en un aldarull a l'àrea amb rematades de Ziyech, Belhanda i el defensa del Juventus Medhi Benatia que van desbaratar la defensa i el porter de Numància Munir. Iran va respondre a l'acció amb una contra que es va encarregar de neutralitzar el defensa de la 'Vecchia Signora'.

I és que l'equip asiàtic va ser millorant les seves prestacions amb el pas dels minuts. De fet, abans del descans, el porter marroquí encara va haver de salvar els seus en una rematada de l'ariet del Rubin Kazan Sardar Azmoun, el jugador més actiu dels asiàtics.

La segona part va portar amb si també el disbarat que va regnar a la primera, i l'Iran va anar descobrint a poc a poc que el flanc feble dels de Renard resideix en la defensa. Quan el temps ja es consumia, Bouhaddouz emergir entre l'embolic de jugadors per rematar de cap, sense voler, la pilota al fons de la xarxa de la seva pròpia porteria. Iran aconsegueix així la primera victòria del Grup B i avisa Espanya, a la qual s'enfrontarà en la segona jornada.