La selecció argentina no va passar de l'empat davant Islàndia, la qual s'estrenava en un Mundial, en un partit en què Leo Messi va fallar un penal que podria haver donat el triomf al seu equip.

En el minut 19 de partit, Sergio el Kun Agüero va avançar els argentins, minuts abans que l'exjugador de la Reial Societat Alfred Finnbogason neutralitzés el resultat. En el minut 64, Messi va tenir la millor ocasió per avançar els seus, en un xut de penal que va ser endevinat pel porter islandès, Halldórsson.

La dues vegades campiona del món va dominar la possessió, però no va gaudir de gaires ocasions clares. La majoria d'argentins que ocupaven les graderies de l'estadi Otkrítie van veure frustrats com la seva selecció no era capaç d'aconseguir penetrar el mur dels europeus.

El partit va disposar d'un ritme frenètic des de l'inici. Així, Tagliafico va estar a punt de sorprendre el porter rival en un remat en planxa al minut vuit. Una acció que va ser contestada pel combinat europeu amb l'error garrafal de Bjarnason quan es trobava sol davant la porteria.

Una fuetada de Messi va obrir la caixa dels trons argentina amb una sèrie d'ocasions clares de gol. Amb tot, Agüero va ser el primer que va trobar porteria. Després del ràpid empat dels europeus, els homes de Jorge Sampaoli van seguir notant la pressió vikinga, la qual va estar a punt de donar la volta al marcador un minut abans del descans.

A la sortida de vestidors, Sampaoli va apostar per donar entrada a un possible soci per a Messi, el sevillista Éver Banega. El canvi va permetre millorar el joc de creació dels argentins, encara que el mur islandès seguia molt compacte.

El tècnic argentí ho va intentar a la desesperada esgotant els canvis amb Pavón i Higuaín, però, tot i això, no va haver-hi manera de superar la tanca islandesa. A més, Messi va entrar en una espiral d'ansietat per marcar el seu primer gol al campionat que no va ser bo per a l'equip.

Ambdues seleccions van disposar de dues ocasions aïllades abans del final, però cap va aconseguir trobar la porteria rival. D'aquesta manera, l'Argentina i Islàndia sumen un punt. El que és evident és que el combinat argentí va demostrar la seva dependència de Messi, i ahir el crack blaugrana no va estar fi.