Els Pastorets de l´Agrupació Teatral La Farsa arriben, puntualment, a l´escenari del Teatre Municipal de Berga, enguany, amb totes les mirades fiades en la renovació de les músiques de l´espectacle. Els responsables de l´entitat teatral berguedana han apostat per rentar la cara a la part musical del muntatge. «Era un tema que teníem pendent després d´haver fet diverses adaptacions del text i de les escenes per fer uns Pastorets més àgils en els darrers anys».

La Farsa ha encarregat al músic puig-reigenc Sergi Cuenca la revisió musical de l´espectacle. Les noves melodies s´han enregistrat perquè ja puguin sonar a les funcions d´aquesta temporada. La música és la de sempre, però amb harmonització, ritmes i estructura diferents», explica el president de La Farsa, Josep Maria Salat.

A banda de fer nous arranjaments per a les peces que ja formaven part de l´espectacle, Cuenca també ha creat noves melodies que han servit per substituir peces d´altres autors que sonaven en la representació. «Hem volgut que tot el que soni a l´escenari dels Pastorets sigui dels Pastorets», assegura Salat.

El de la música serà el canvi més substancial de la temporada d´enguany, que també presenta petits canvis en alguna escena i l´estrena de nous actors. La Farsa presentarà funcions el 25 i 26 de desembre i l´1, el 6 i el 7 de gener, i la del dia de Reis, serà especial i tindrà la presència dels Reis de l´Orient un cop acabada la representació. Les entrades es poden comprar de manera anticipada al web www.elspastoretsdeberga.cat.

Pastorets a l´Ametlla de Merola

L´Ametlla de Merola també té a punt les funcions de La Flor del Nadal. L´espectacle serà els propers 26 i 30 de desembre, i el 7, 14 i 21 de gener. Tota la informació es pot consultar a www.pastorets.ametllademerola.cat.