El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, va assegurar ahir que, tot i els desafiaments d'última hora que poden aparèixer i quan falten cinc dies de la cerimònia inaugural, Rio de Janeiro esta preparada per organitzar uns "grans" Jocs Olímpics. El dirigent va afirmar que, amb els preparatius sota control, la reunió prevista de dos dies per avaluar l'organització dels Jocs per part de la Comissió Executiva del COI va concloure en quatre hores amb tots els dubtes solucionats.

"Tenim l'expectativa que tindrem uns grans Jocs, tot i que com sempre tindrem desafiaments d'última hora. Però els brasilers ja ens van mostrar que estan capacitats per resoldre aquests desafiaments fins i tot a curt termini", va dir Bach en la seva primera compareixença davant els mitjans al Centre de Premsa del parc Olímpic de Rio de Janeiro.

Solucionant els problemes

"Estem segurs que tindrem uns grans Jocs Olímpics a la brasilera", va agregar l'exesportista alemany davant els centenars de periodistes de nombrosos països ja instal·lats a Rio per cobrir la competició. En ser preguntat sobre si aquest estil brasiler que citava es referia a algun problema, com obres d'última hora, el president va aclarir que "els Jocs Olímpics a la brasilera són uns jocs plens de passió i alegria de viure".

Bach va admetre que després de les notícies que va rebre sobre l'estat de la Vila Olímpica, de la qual nombroses delegacions van presentar queixes per problemes elèctrics i hidràulics, el primer que va fer quan va desembarcar a Rio la setmana passada va ser dirigir-se directament de l'aeroport a aquesta instal·lació. "Però quan vaig arribar-hi i vaig parlar amb els atletes i els caps de les delegacions, vaig veure que tots tenien una visió positiva sobre la Vila Olímpica", va explicar Bach.