Molts recordaran encara la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Recordaran com l'arquer espanyol Antonio Rebollo va llançar la seva fletxa de foc cap als cels i va encendre el majestuós peveter en una cerimònia que passaria a la història. Per els qui no ho recordin, aquí tenen el vídeo:

Però la realitat no és tan espectacular com ho va ser el tir de Rebollo, resulta que la fletxa mai va arribar a caure dins el gran recipient de foc, sinó que va passar de llarg per sobre. L'estratègica ubicació de les càmeres van crear una il·lusió òptica perfectament orquestrada.

Pel que se sap, la intenció de l'arquer mai va ser colar la fletxa dins el peveter, tot va ser un preparadíssim espectacle d'efectes especials i pirotècnia que va aconseguir el seu objectiu d'emocionar a tots els que ho miraven.

Hi ha qui diu que el peveter emetia un gas que en entrar en contacte amb el foc de la fletxa el va fer prendre. Altres defensen que una petita flama ja havia pres en el moment en què es va llançar el projectil i en passar aquest per sobre de l'estructura, un tècnic es va encarregar d'avivar-la tal com es mostra en el vídeo