La selecció espanyola masculina de waterpolo, amb el metge manresà Albert Estiarte i el fisioterapeuta de Sant Joan de Vilatorrada César Olmedo, va perdre en la seva estrena als Jocs.

El combinat estatal va deixar escapar la victòria davant Itàlia, actual subcampiona olímpica. Espanya va perdonar la vida en els últims minuts en un partit que va dominar des d'un principi, i sempre va portar l'avantatge en el marcador. Els espanyols van aprofitar pràcticament totes les superioritats numèriques per marcar gol.

Els italians, però, sempre van anar a remolc. Després d'empatar a sis gols, Espanya va tornar a distanciar-se en el marcador, 8-6, en el darrer quart. El combinat italià va jugar uns impecables minuts finals i va donar la volta al marcador.

El proper dilluns, la selecció espanyola s'enfrontarà davant del conjunt dels Estats Units.