El tennista serbi Novak Djokovic s'ha acomiadat en la seva estrena olímpica de Rio de Janeiro en caure (7-6(4), 7-6(2)) aquest diumenge davant l'argentí Juan Martín del Potro, qui podrà aspirar a defensar el seu podi a Londres 2012, on va derrotar precisament el serbi en la lluita pel bronze.

El número u del món, bronze a Pequín 2008, s'ha acomiadat entre llàgrimes del Centre Olímpic de Tennis de Rio. El somni de l'or per a un tennista sense gairebé fissura en els dos últims anys s'ha esfumat en el primer partit, un xoc espectacular entre dos gegants.

El de Belgrad, que una vegada tancat el 'Gran eslam' aquest any amb Roland Garros buscava unir-se a Rafa Nadal i Andre Agassi com els únics amb els quatre 'grans' i un or olímpic, no ha trobat l'escletxa en un Del Potro que ha gaudit d'un renaixement que també va acabar en llàgrimes.

Les de l'argentí van ser d'alegria, de recordar el sofriment i treball per tornar a les pistes a principis de 2016 després d'un any de lesions i recuperació. El campió del US Open en 2009 va brillar com antany, gairebé doblegant els cops guanyadors del seu rival al final del partit, superant els 40.

Del Potro s'ha guanyat el dret a somiar sense cedir una bola de 'break', forçant al número u del món des del primer joc. En el novè joc ha tornat a salvar-se en serbi, però en la mort sobtada, l'argentí ha sigut un bloc de gel per tancar el seu primer triomf parcial.

El de Tandil ha seguit pegant-li amb tot en el segon set. Djokovic ha buscat la seva millor versió però només li ha servit per defensar-se, no per atacar un Del Potro que ha posat punt i final a la resistència del serbi en un nou 'tie-break' de quirats. El tennista sense rival, campió en l'últim any i mig de 18 títols, ha marxat desconsolat davant un 'Delpo' que està de tornada.