Rafa Nadal va resoldre amb bona nota el seu retorn a la competició i va guanyar amb autoritat l'argentí Federico Delbonis (6-2 i 6-1) per assolir la segona ronda dels Jocs Olímpics, on s'enfrontarà a l'italià Andreas Seppi. Els dubtes sobre l'estat del campió olímpic a Pequín 2008 van durar quatre jocs. Els que va tardar el balear a agafar confiança, adaptar-se davant les incomoditats meteorològiques i derrocar les expectatives del seu rival, que es va veure superat després del 2-2 amb el qual es va iniciar el primer set del partit.

Per la seva banda, David Ferrer va solucionar sense problemes el seu compromís inicial en el quadre individual de Rio, després d'imposar-se en dos sets (6-2 i 6-1) a Denis Istomin. Ara, a la segona ronda, l'espera el rus Evgeny Donskoy. Més problemes va tenir Roberto Bautista en la seva estrena olímpica, i és que va accedir a la següent fase gràcies a l'abandonament del seu rival, el rus Andrei Kuznetsov, quan estaven empatats a un set (6-7 i 6-2). A la següent ronda, l'espera el guanyador del duel entre el taiwanès Yen-Hsun Luy i l'italià Paolo Lorenzi.

Ferrer i Suárez, nova parella

Després del seu partit contra Istomin, David Ferrer va anunciar que formarà part de la competició de dobles mixt del torneig olímpic amb Carla Suárez. D'aquesta manera, l'equip espanyol té inicialment decidides les dues parelles que disputaran aquesta competició i que farà públics els participants i la configuració del quadre demà.

Espanya buscarà la medalla en dobles mixt amb Rafa Nadal i Garbiñe Muguruza, per una banda, i la formada per David Ferrer i Carla Suárez, per l'altra.