El nedador estatunidenc Michael Phelps va continuar amb el seu domini en la natació dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro després de sumar un or més, el quart en la cita i de caire històric, vint-i-dosè de la seva carrera i vint-i-sisena medalla en total després d'imposar-se en la seva prova predilecta, els 200 metres estils, on no hi va haver l'esperat duel amb el seu compatriota Ryan Lochte.

Londres semblava que serien els seus últims Jocs, però el de Baltimore va fer marxa enrere i ara el públic gaudeix amb una altra demostració de l'americà, que encara no ha flaquejat ni fallat en cap dels seus finals, amb ple fins ara.

En aquesta ocasió li tocava la dels 200 estils, una modalitat en la qual va ratificar el seu domini des d'Atenes 2004. Així, va entrar en la història com el primer campió d'una mateixa prova de la natació en quatre Jocs consecutius, una gesta fins ara només a l'abast dels seus compatriotes Al Oerter, guanyador del disc des de Melbourne'56 a Mèxic'68, i Carl Lewis, dominador de la longitud des de Los Angeles'84 a Atlanta'96.