Les nedadores catalanes Ona Carbonell i Gemma Mengual han accedit a la final de duo lliure que se celebrarà avui al centre aquàtic Maria Lenk, amb el cinquè millor registre després de sumar els 92.5024 punts de l'exercici tècnic d'ahir als 93.7667 punts que acumulaven del preliminar.

Amb un total de 186.2691 punts, Carbonell i Mengual lluitaran per una complicada medalla de bronze amb desavantatge respecte a les ucraïneses Lolita Ananasova i Anna Voloshyna i les japoneses Yukiko Inui i Risaki Mitsui. Les russes Natalia Ishchenko i Svetlana Romashina es perfilen com a campiones, seguides de les xineses Xuechen Huang i Wenyan Sun.

Amb "resignació" va acceptar Gemma Mengual la caiguda a la cinquena plaça després de la quarta assolida el primer dia. L'exercici d'ahir és el mateix que repetiran avui amb la intenció de "fer plorar la gent", segons va remarcar Ona Carbonell. I és que les catalanes apel·laran l'emotivitat en una rutina lliure que té com a temàtica la passió flamenca per tal de recuperar la distància que les separa del podi, un ambiciós desafiament.

A més de les cinc parelles mencionades, també competiran aquest dimarts les italianes Linda Cerruti i Costanza Ferro, les canadenques Jacqueline Simoneau i Karine Thomas, les franceses Laura Auge i Margaux Chretien, les nord-americanes Anita Álvarez i Mariya Koroleva i les gregues Evangelia Papazoglou i Evangelina Platanioti, les mexicanes Karem Achach i Nuria Diosdado i les germanes austríaques Alexandri (Anna-Maria i Eirini-Marina).