El saltador de perxa francès Renaud Lavillenie s'ha convertit en un dels protagonistes dels Jocs de Rio de Janeiro per plorar al podi després de ser escridassat pel públic de l'Estadi Olímpic.

La reacció del francès va tenir lloc en rebre la medalla de plata, moment en el qual el públic el va escridassar per segon dia consecutiu després de fer unes declaracions en què va comparar el comportament del públic brasiler amb el rebuig que va patir l'atleta Jesse Owens en els Jocs Olímpics d'Alemanya de 1936.

La polèmica va sorgir dilluns passat després que Lavillenie declarés sentir-se molest per l'ambient de l'estadi, on va patir les esbroncades de la grada quan realitzava un dels seus exercicis. "El 1936 el públic estava en contra de Jesse Owens. No hem vist això des de llavors", va assegurar l'esportista en declaracions recollides per la BBC.

El gal també va afegir: "No hi ha respecte, són les Olimpíades. Si no hi ha respecte a les Olimpíades, on podem tenir-lo? Estic molt trist i decebut amb el comportament del públic brasiler que es trobava a l'estadi".

Les declaracions van causar polèmica i Lavillenie es va disculpar a través del seu compte de Twitter per la "mala comparació" entre els Jocs de Rio i d'Alemanya i va assegurar que va ser una reacció "en calent", admetent que no va ser adequat.

Després de la segona jornada en què també va rebre esbroncades, el saltador francès va comptar amb el suport d'alguns dels seus rivals com Thiago Braz, que va aconseguir la medalla d'or en la mateixa categoria o l'exatleta ucraïnès Serguei Bubka, tal com es pot veure en imatges difoses pel Comitè Olímpic Internacional.