L'espanyola Carolina Marín, doble campiona del món i d'Europa de bàdminton, s'ha fet aquest divendres amb la medalla d'or olímpic en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

Marín ha estat millor que la rival, l'índia Pusarla Venkata Sindhu -número 10 en la classificació mundial- i s'ha proclamat campiona olímpica en tres sets (19-21, 21-12 i 21-15). Això no treuque el partit fos complicadíssim per la de Huelva, ja que la seva rival ha començat el partit molt fort remuntant el primer set i posant la final del seu costat.

El segon set ha estat un punt i a part i ha estat Marín la clara dominadora. L'espanyola ha sigut superior, demostrant una ambició i agressivitat impossible de contrarestar per Sindhu.

El tercer i definitiu set ha estat d'infart, digne d'una final olímpica. L'índia ha presentat la seva millor versió i ha obligat a la número u del món a oferir també el màxim rendiment. Marín ha començat amb la dinàmica guanyadora de l'anterior joc, però l'índia ha mostrat per moments símptomes de reacció que han fet dubtar a Carolina i ha pogut escurçar la diferència, arribant a empatar el partit (10-10).

Marín ha contestat a l'empenta de la índia desempatant al seu favor i Sindhu ha tractat de refredar el partit, trigant més del compte en el descans. L'espanyola ha demanat explicacions a la jutge de línia i a partir de la represa ja no han pogut separar Marín de la somiada medalla.

La medalla d'or de Carolina Marín suposa la sisena medalla daurada per a la delegació espanyola, després de l'obtinguda ahir pel duo Craviotto-Toro a K2 200.