L'atleta jamaicà Usain Bolt ha tancat el seu cercle llegendari a Rio de Janeiro aquest divendres amb el 'triple-triple' d'ors olímpics, després d'afegir el de l'4x100 als de 100 i 200 metres assolits durant tres Jocs consecutius. En total, 9 medalles d'or que apunten al comiat perfecte.

L'estadi brasiler va poder ser testimoni de les últimes gambades de Bolt. D'acord amb les seves declaracions amb tints de comiat i amb 29 anys, el rei de les carreres va creuar la seva última meta olímpica en primer lloc. El relleu jamaicà es va imposar amb un temps de 37.27 al Japó i als Estats Units.

Per tercer any consecutiu, Jamaica va imposar la seva llei amb Bolt en l'últim relleu. La sorprenent gesta japonesa es va quedar amb la plata (37.60), mentre que els Estats Units van ser desqualificats i finalment Canadà va completar el podi.

Bolt va complir amb el seu objectiu de ser immortal, d'entrar en un olimp amb vedat privat en l'atletisme modern. Un rei sense discussió de la velocitat en l'última dècada, amb un llegat que el fa fer-se entre els més grans de cada esport. Amb els seus nou ors iguala als atletes Paavo Nurmi i Carl Lewis, ells amb tres i una plata, en temps molt llunyans en cas del finlandès i de més proves olímpiques.