o entenc que el president del govern parli de fomentar la formació, i executa a l'uníson retallades en Educació, planteja una contrareforma educativa com la LOMCE i expulsa els joves de la universitat suprimint beques i apujant les taxes.

La meva valoració és que l'Estratègia d'Emprenedoria i Ocupació Jove 2013-2016 presentada personalment pel president del govern, Mariano Rajoy, només conté un cúmul de mesures ineficients per servir com a mera cortina de fum que no tallarà els problemes reals de desocupació i la creixent precarietat que pateix la joventut.

En els últims quatre anys s'ha expulsat del mercat laboral a l'estat espanyol 1,9 milions de treballadors i treballadores joves, que representen el 67% de l'ocupació total destruïda. Aquesta xifra ja de per si dramàtica arriba al 91% si es tenen en compte als menors de 35 anys. Davant d'això Rajoy es limita a vendre unes breus i insuficients mesures que no serviran per crear ocupació, i més que sigui de qualitat, principalment per l'escassa quantia dels diners destinats a aquesta finalitat .

El govern del PP es riu de la joventut en plantejar que les seves 100 propostes canviaran significativament la desesperada situació actual de milers de joves. Els 3.485 milions d'euros destinats principalment a bonificacions, autoocupació i formació no tenen res a veure amb les quantioses xifres de fons públics dedicades, per exemple, als rescats bancaris. No serveixen per canviar la realitat econòmica que travessem, perquè no seran un estímul per a la reactivació econòmica. El govern de Rajoy torna a posar de manifest quines són les seves prioritats davant les manifestes necessitats dels que fa anys que paguen a la pràctica les conseqüències d'una crisi que no han generat.

Estem de nou davant mesures de maquillatge d'un govern que amaga la caòtica i difícil situació que travessem fent-se la foto i buscant un titular bonic. Mentre Rajoy parla de fomentar la formació com a objectiu del seu pla d'ocupació juvenil, executa a l'uníson les retallades més grans en Educació, planteja una contrareforma educativa com la LOMCE i expulsa els joves de la universitat suprimint beques i apujant les taxes.

Estem davant d'un conjunt de mesures dirigides amb desvergonyiment a desmantellar tot el sistema educatiu públic i destruir la veritable formació de la joventut. Després de totes aquestes reformes dirigides a fer que els futurs treballadors joves perdin qualificació i a abaratir el que només veuen com a mà d'obra amb la qual fer negoci, és hipòcrita i cínic que el govern espanyol parli d'impulsar la formació i la qualificació de la joventut en una estratègia d'ocupació. Aquestes 100 mesures s'emmarquen en la reforma laboral juvenil del Reial decret llei 4/2013, que planteja la creació d'una nova figura contractual que aprofundeix la precarietat i dóna generoses bonificacions fiscals als empresaris per la con-tractació juvenil que no es traslladen als treballadors. El resultat de tot això és més precarietat laboral, que no té cap justificació econòmica perquè precisament la majoria de les ocupacions juvenils destruïdes han estat dels que estaven ja en condicions precàries.

Són molt contradictoris els arguments que cal més flexibilitat laboral, precisament aquells sectors amb més desregulació i flexibilitat externa són els que més ocupació destrueixen. L'executiu de Rajoy demostra que cada dia està més allunyat dels interessos reals de milions de joves. La veritable creació d'ocupació juvenil es donarà quan es transformin radicalment les polítiques econòmiques d'ajustament dur i retallades, i se substitueixin per plans estructurals reals destinats a reactivar el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.