És una qüestió de formes, de respecte i educació, no pas una qüestió de colors, de partits polítics.

El suport per part de membres de CDC de la comarca del Bages i del Moianès a la regidora convergent de Sant Fruitós de Bages, senyora Mercè Casals, no pot obeir mai a una defensa de les bones maneres i l´educació, ni tan sols a una defensa de la democràcia. Ha de ser un posicionament de partit més enllà de l´anàlisi del que va ocórrer en el ple en què va ser expulsada de la sala.

Certament, la pregunta que jo vaig adreçar a la regidora Casals no va ser la més encertada, però de segur que tallar en quatre minuts quatre vegades un regidor que té el torn de paraula fins a fer-li perdre el fil, no deu ser tampoc el més normal.

Com a alcalde i president de la sessió plenària, em pertoca vetllar pel normal desenvolupament del ple. Hi ha uns torns establerts que es respecten i, si en algun cas, algun regidor emet algun comentari -que ens pot passar a tots- es demanen disculpes i se segueix amb la intervenció que s´efectuava.

Poques vegades, per sort, un regidor/a talla quatre vegades seguides el qui té ús de la paraula i, tot i ser avisat, reitera en els seus talls.

Ocorregut això, jo mateix li pregunto (segurament com dic amb poca fortuna) si existeix algun problema físic o psíquic que no li permeti callar. I li demano que em respongui, a la qual cosa em diu que no té res a dir.

Davant d´això, demano al regidor Xavier Racero, qui tenia el torn de paraula, que reprengui la seva locució i, en el precís moment en què comença a parlar, la regidora Mercè Casals demana: que puc parlar? A mi em van ensenyar que això era una manca de respecte important cap a les persones.

Si amb la seva presència al ple del dia 9 de juny van voler donar suport a l´actitud de la senyora Casals en el transcurs del ple de maig, a mi m´entristeix, perquè vol dir, de nou, que les ordres del partit polític estan per damunt de la bona educació, el respecte a les persones i el saber estar en públic.

Si la presència de membres de CDC al plens d´aquest municipi ha de servir perquè la senyora Casals es comporti educadament, perfecte. Però a mi em fa pena que s´hagi de passar per això.

I ho repeteixo, res té a veure amb CDC, ni amb la mateixa Mercè Casals. Té a veure amb el respecte a les persones.