L'Escola Agrària de Manresa, amb les aules integrades a les instal·lacions de la FUB, està desplegant un pla de modernització de la seva finca de Can Poc Oli, on desenvolupa les activitats sobre el terreny, absolutament crucials en el seu cas. El pla inclou ampliar el nombre d'animals disponibles per treballar en el coneixement de la ramaderia, el camp al qual s'està obrint l'Escola. Gairebé un quart de segle després de la seva creació, el centre ha vist una transformació substancial del sector al qual s'adreça. Si quan va néixer l'agricultura era una activitat en procés de residualització que lluitava per resistir i per encaixar en les polítiques europees, avui el primer sector viu un procés de canvi alimentat per les noves sensibilitats del públic, cada cop més interessat en la producció ecològica i els aliments amb cara, noms i cognoms. Incloure la ramaderia en el repte de respondre a aquest ressorgiment de l'interès pel sector té tot el sentit, i l'escola té, tota ella, un horitzó engrescador que cal perseguir.