La particular fusió entre les cançons de Kiko Veneno i la música de l'orquestra Cordes del Món es va presentar oficialment ahir al vespre en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. Amb la seva secció rítmica habitual, Veneno va pujar a l'escenari del Kursaal acompanyat per 16 músics més, els integrants de l'orquestra resident del Taller de Músics. El músic català afincat a Sevilla va assegurar estar "molt agraït per aquesta trobada amb Cordes del món", ja que era una experiència inèdita en la seva carrera. Veneno se sent "identificat" amb la cruïlla de cultures que genera la Fira Mediterrània perquè "és allò que practiquem contínuament, la barreja de cultures, i ens hi sentim còmodes".

Kiko Veneno amb la seva secció rítmica habitual però amb un teixit de "color, timbres i capes" que confecciona el conjunt Cordes del Món. Aquest és l'experiment de Connexions, un cicle dedicat a integrar propostes musicals formalment allunyades. La peculiar proposta es va estrenar oficialment el divendres a la Fira Mediterrània de Manresa, tot i que dijous ja es va poder escoltar la fusió a la Sala Apolo de Barcelona.

El veterà músic va pujar a l'escenari acompanyat per 16 músics i va fer un repàs del seu històric de cançons, tot i que també va presentar un tema nou. Cordes del Món, orquestra resident del Taller de Músics que incideix en l'aspecte antropològic de la música, va trobar en Veneno el reflex "mediterrani" dels rapsodes guineans que expliquen la història a la població.

En declaracions a l'ACN, Veneno va assegurar que estàva "molt agraït" per "aquesta trobada amb l'orquestra Cordes del Món, ja que per mi és un fet inèdit perquè mai no havia tocat al costat d'una orquestra de corda". Michael Thomas i Refree van ser els encarregats que el so de l'orquestra de corda s'adaptés a les cançons de Kiko Veneno. "S'han hagut de llimar algunes qüestions perquè soni net i ben unit la música del meu grup de rock amb l'orquestra", va especificar Veneno.

Es tracta del primer cop que el músic establert a Sevilla participa a la Fira Mediterrània de Manresa i es va mostrar molt content de poder-ho fer "perquè és una fira amb molta tradició". El músic va assegurar que se sent molt còmode i identificat amb el concepte de cruïlla de cultures que desprèn la Fira Mediterrània, ja que "nosaltres el practiquem contínuament".