Fira Mediterrània 2015: la "provocació" d'«In somni» obrirà el certamen

L'espectacle de la Cobla Sant Jordi, DJ Mario Nieto i el grup de dansa urbana Kulbik que va sorgir l'any passat en un laboratori de creació de la fira, inaugurarà el mercat manresà, el 15 d'octubre

12.10.2015 | 07:11
La Cobla Sant Jordi, DJ Mario Nieto i el grup Kulbik.

Quan l'octubre passat, després de quatre assajos conjunts, la Cobla Sant Jordi i la companyia de dansa urbana Kulbik van ensenyar al públic manresà de la Fira Mediterrània un tast del que es convertiria en un espectacle, s'intuïa que 'aliança entre cobla i hip-hop podia desembocar en un matrimoni sorprenent però ben avingut. I així ha estat. L'aliança entre dos gèneres i col·lectius aparentment allunyats, nascuts en un laboratori de creació de la darrera Mediterrània, ha donat com a fruit In Somni, una coproducció entre la fira manresana ("una declaració de principis") i el Mercat de les Flors, que inaugurarà els dos certàmens.

"És una provocació per part nostra unir aquestes dues tradicions", admetia ahir el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús. La cobla, els ballarins i el DJ Mario Nieto interactuaran en un espectacle que no busca la hibridació dels llenguatges sinó la convivència. La "provocació" d'haver estimulat la unió d'aquestes dues tradicions d'arrel popular, la música de cobla i la dansa urbana, se suma a l'aposta per noves fórmules artístiques com a eix de la Mediterrània i coincideix, segons Casadesús, amb la voluntat "estratègica" del Mercat de les Flors de fer aflorar les diverses expressions de cultura popular, la clàssica i la contemporània.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema