Farrés Brothers i Cia porten a escena una particular versió sorda i en femení del flautista d'Hamelín

L'espectacle vol sensibilitzar els més petits i fer-los més proper el món del llenguatge de signes

17.10.2015 | 07:28

Farrés Brothers i Cia ha estrenat aquest divendres a la Fira Mediterrània de Manresa una versió molt particular del conte popular alemany El flautista d'Hamelín. Els Farrés Brothers han pujat a l'escenari una protagonista dona, i amb una particularitat que no ha passat desapercebuda al públic infantil: la noia és sorda. El director i ideòleg de l'espectacle, Jordi Palet, ha explicat a l'ACN que la voluntat és sensibilitzar els més petits i fer-los més proper el món del llenguatge de signes. Palet ha assenyalat que aquest objectiu s'ha aconseguit fent que la història incorpori el llenguatge de signes com un element més dins l'espectacle, "i no com un afegit a part".

'El silenci d'Hamelín' és una història que parla dels avantatges de tenir desavantatges. En aquest cas, una nena sorda que acaba esdevenint l'heroïna que salva els altres nens de la flauta captivadora. Duran la història, el handicap de la Clara es converteix en la seva salvació perquè com que no i sent, no queda hipnotitzada per la flauta.

D'aquesta manera, l'univers de les persones sordes i el llenguatge de signes conviu amb la resta "d'igual a igual". Així, la sordesa deixa de ser una discapacitat que en un altre espectacle es limitaria a una traducció de l'obra per quedar perfectament integrada dins la història.

El director i ideòleg de l'espectacle, Jordi Palet, ha explicat que els actors Jordi i Pep Farrés han hagut d'aprendre el llenguatge de signes, però l'actriu que fa de nena sorda, l'Olalla Moreno, "tot i que no és sorda ja el sabia".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema