El creixement de la dimensió quantitativa va ser ahir al migdia l'aspecte més destacat en la valoració de la Mediterrània 2015 que van realitzar els responsables de l'organització. L'augment d'activitat a la Llotja professional ha marcat el certamen d'enguany, que, en la divuitena edició, ha viscut una nova festa ciutadana amb el concurs d'artistes com Roger Mas, Tomatito, Carles Dènia, La Yegros i els acròbates de Les P'tits Bras. Lluís Puig, director general de Cultura Popular i Tradicional, va avançar que les dates de la fira de l'any vinent seran del 6 al 9 d'octubre.

"La fira professional és la nostra raó de ser, i ha crescut el 6 % respecte de l'any passat", va apuntar David Ibáñez, director artístic de la Mediterrània, un cop tancat el balanç. "No podem parlar d'un augment espectacular, però sí que és sostingut, i cada cop es percep més que la Llotja és un espai on la gent se sent a gust i hi passen més coses". Com a exemple, Puig va explicar que "Manresa ha acollit el naixement de la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya".

Els 1.115 professionals acreditats es reparteixen en 848 de catalans, 134 d'espanyols i 133 d'estrangers. D'altra banda, la Mediterrània ha aixoplugat enguany 1.003 artistes de 112 companyies, i entre dijous i diumenge va aplegar 302 activitats. Per donar una idea de l'activitat professional que acull la Llotja, l'organització va esmentar que entre les parets del Museu de la Tècnica es van dur a terme 12 trobades de treball en xarxa, entre les quals el Wine & Fest Forum (Festival de Músiques del Món i Folk).

Satisfacció per dues decisions

Lluís Puig va valorar molt positivament el canvi de dates que es va estrenar la temporada passada. Després d'una dècada i mitja celebrant-se a principi de novembre, la Mediterrània es va avançar a la primera quinzena d'octubre per gaudir d'una millor temperatura. El dirigent va manifestar que "estem contents d'haver-ho fet", va anunciar que la 19a Mediterrània se celebrarà del 6 al 9 d'octubre del 2016 i va valorar també amb satisfacció el plantejament artístic d'haver encaminat la fira cap a les músiques del món i la cultura popular. "Els professionals agraeixen la claredat d'aquesta aposta", va assegurar.