Com es fa el bacallà a la manresana?

08.10.2015 | 10:28

Ingredients

4 talls de bacallà del morro (dessalat)
100 g d'espinacs frescos
40 g de pinyons fregits
40 g de panses de Corint
10 prunes seques
200 g de cebes de Figueres
2 alls
100 ml de moscatell
farina
oli d'oliva
julivert
pebre

Elaboració

Per començar, poseu en un bol les panses, les prunes i el moscatell i deixeu-ho macerar durant una hora.

Després, reserveu els fruits secs, coleu el moscatell, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau durant una estona.Mentrestant, en una paella amb oli fregiu el bacallà prèviament enfarinat. Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana i els alls laminats.Després, escaldeu els espinacs, refredeu-los en un bol amb aigua freda, piqueu-los i reserveu-los.Tot seguit, poseu a la paella de fregir el bacallà, els espinacs, el sofregit de ceba i all, els fruits secs macerats, el bacallà fregit i la reducció de moscatell i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts. Finalment, afegiu-hi els pinyons i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un minutet més.I ja per acabar, emplateu el bacallà i poseu-hi al costat els espinacs amb la fruita seca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema