Col·lectius llibertaris emeten un comunicat amb motiu de les detencions d'avui

28.10.2015 | 13:44

Col·lectius llibertaris han emès un comunicat amb motiu de les detencions d'avui. A Manresa, dues persones han estat arrestades, una d'elles al barri de la Guia i l'altra a la Mion.

A continuació, el comunicat:

"Noves detencions contra l´anarquisme a Manresa i Barcelona


Aquest matí, a partir de les 5h, s´han produit escorcolls a dos domicilis de Manresa i s´ha detingut a dues persones a instàncies de l´Audiència Nacional en contra les lluites anarquistes. Efectius de la brigada mòbil dels Mossos d´Esquadra també han practicat escorcolls i detencions a diversos domicilis, centres socials i ateneus de Barcelona. Com ja sol ser habitual, efectius de la Brigada d´Informació han requisat material, entre ells aparells informàtics, diners i propaganda. Aquesta operació, és una continuació del cop repressiu anomenat "Pandora" que es va efectuar al desembre de 2014 amb la detenció d´onze companyes que avui en dia estan en espera de judici i que tindria relació amb l´operació Piñata i operació Columna, dutes a terme per la Policia Nacional.

Aquest nou cop repressiu coincideix temporalment amb la vista a l´Audiència Nacional per la revisió de la presó preventiva de les dues companyes empresonades, Monica i Francisco. Entenem aquestes detencions com un cop d´efecte policial i mediàtic per facilitar l´allargament de l´encarcerament de les dues companyes, que ja porten dos anys de preventiva. Avui mateix s´ha confirmat la pròrroga de la preventiva. L´objectiu principal de l´Estat és aplastar les lluites anarquistes que aquest ja les ha assignat com a principal enemic intern. Entenem que la figura d´enemic intern és necessaria per un Estat democràtic per justificar els métodes repressius "excepcionals" que suposadament no haurien d´existir en una societat de "drets i llibertats".

Altre cop, també hem d´assenyalar la col·laboració de l´Audiència Nacional amb els cossos repressius de la Generalitat, Mossos d´Esquadra. Igualment, el paper dels mitjans de comunicació han continuat verificant les fonts policials i focalitzant el cas amb la trama GAC, una organització de caire pública que la imaginació policial i mediàtica l´ha convertit en una associació terrorista.

Per tal de plantar cara a la repressió i superar la por que l´Estat vol sembrar, convoquem:

Concentració a Manresa Pl. Sant Domènec a les 20h

Concentració a Barcelona Pl. de Diamant del barri de Gràcia a les 20h"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema