El record a Germán Fernández centra la diada de la Policia Local

El cos ha celebrat aquest divendres la seva festivitat amb un acte al Palau Firal de Manresa

30.10.2015 | 19:10
Un moment de l´acte de celebració del dia de la Policia Local

El record de Germán Jesús Fernández, mort en accident de trànsit la setmana passada, ha marcat la celebració de la festa patronímica de la Policia Local de Manresa, aquest divendres al migdia al Palau Firal. Durant l´acte s'ha celebrat el 149è aniversari del cos i se n´ha reivindicat la seva tasca, i també s'han lliurat els reconeixements del cos. L´alcalde Valentí Junyent ha anunciat també que durant el 2016 s´iniciarà el procés per incorporar nous agents al cos.

"No ha estat una festa patronímica com una altra", ha assegurat Junyent en el seu parlament, recordant el difunt agent Germán Jesús Fernández. L'alcalde també ha volgut agrair la feina dels agentsi ha afirmat que convé treballar per "millorar la sensibilitat de la societat envers la vostra feina" i ha apuntat la celebració, l'any vinent, del150è aniversari del cos com una oportunitat per fer-ho.

Per la seva banda, la tinent d´alcalde de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, ha remarcat el "compromís, implicació i complicitat per avançar en el camí cap al bé comú" de l'ens mentre que Begonya Curto, subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, ha parlat dels valors necessaris per a la tasca policial com la temprança i la voluntat de servei.

També ha intervingut Jordi Mora, cap de la Policia Local de Manresa, que ha agraït igualment la feina dels seus companys, malgrat l´escassetat de recursos dels darrers anys i les limitacions per reforçar el cos. Mora ha afirmat que, tot i les limitacions, "estem fent una bona feina, amb ètica i respecte", i ha volgut traslladar a cada agent el fet que són "els ambaixadors i els representants del cos".

Els moments més emotius han estat la projecció del vídeo, amb imatges històriques i actuals sobre la Policia Local i una darrera part dedicada a l´agent desaparegut, pel qual també s´ha fet un respectuós minut de silenci i un aplaudiment, amb tot l´auditori dempeus. A l´acte hi era present la seva vídua, Montse Garcia, i els seus fills. Montse Garcia ha volgut prendre també la paraula per agrair el tracte humà rebut pels companys del seu marit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema